Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία, παρελθόν μνημόνια και τρόικα

admin
25/01/2015 23:14
 
 
 

 

«Σήμερα οι Έλληνες έγραψαν ιστορία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη δήλωση του για το εκλογικό αποτέλεσμα από τα Προπύλαια που έσφυζαν από κόσμο. Με καθαρή, ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή του κυρίαρχου λαού «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα», αφήνει πίσω το φαύλο κύκλο της λιτότητας, τα μνημόνια της καταστροφής, τον φόβο και τον αυταρχισμό, η τρόικα καθίσταται παρελθόν.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν μας έδωσε λευκή επιταγή, αλλά ισχυρή εντολή για εθνική αναγέννηση και αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας, και είπε ότι η σκληρή δουλειά αρχίζει ήδη από αύριο με άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης. 

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είπε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες από το εσωτερικό και το εξωτερικό. «Ούτε καταστροφική ρήξη θα υπάρξει, ούτε όμως συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή» τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

Για πρώτη φορά, επισήμανε, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για ουσιαστική διαπραγμάτευση προσερχόμενη με δικές της τεκμηριωμένες προτάσεις, εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και ριζικών αλλαγών, τετραετές σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής -χωρίς νέα ελλείμματα αλλά και χωρίς εξωπραγματικά, ανέφικτα πλεονάσματα-, με το δικό της σχέδιο για το χρέος, για τις επενδύσεις και την παραγωγικότητα της χώρας.

Επανέλαβε δε τη βεβαιότητα ότι οι συζητήσεις θα καταλήξουν σε μια δίκαια, αμοιβαία επωφελή και βιώσιμη λύση.

«Νίκη όλων των λαών της Ευρώπης κατά της λιτότητας»

Έμφαση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη μεγάλη σημασία της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ για ολόκληρη την Ευρώπη. «Οι Έλληνες έκαναν το ιστορικό βήμα … Είναι μια νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που αγωνίζονται κατά της λιτότητας που καταστρέφει το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ευχαριστώντας όλους όσους στην Ευρώπη έδειξαν αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό.

«Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για μια νέα αρχή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για μια νέα πολιτική, για ένα νέο υπόδειγμα σχέσεων βασισμένο στην εμπιστοσύνη, στον αλληλοσεβασμό, στην αλληλεγγύη και στην υπευθυνότητα» επανέλαβε όταν αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους για την επόμενη ημέρα και τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»

Θα αγωνιστούμε για όλους, σχηματίζοντας κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθύνοντας μήνυμα ενότητας.

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα, η μόνη που ηττήθηκε είναι η Ελλάδα των ελίτ, των ολιγαρχιών, της αντιδημοκρατικής εκτροπής, της υφαρπαγής και της συγκάλυψης. Νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας, της γνώσης, της δημιουργίας, του πολιτισμού. Νίκησε η Ελλάδα που αγωνίζεται, η Ελλάδα που ελπίζει, που ζητά χώρο και χρόνο για να δημιουργήσει ξανά ένα μέλλον με αξιοπρέπεια».

Στις άμεσες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, «από την επόμενη κιόλας μέρα, θα είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών της κρίσης, θα είναι η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας, θα είναι η απόδοση δικαιοσύνης, θα είναι η ρήξη με παθογένειες και κατεστημένα δεκαετιών. Η ρήξη με το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς, η προώθηση σαρωτικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, παντού. Προτεραιότητά μας, όμως, πάνω απ’ όλα, θα είναι να αποκτήσει ξανά η χώρα και ο λαός μας τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το μήνυμα αυτής της νίκης του λαού μας σήμερα: ξανακερδίζουμε την ελπίδα, ξανακερδίζουμε το χαμόγελο, ξανακερδίζουμε την αισιοδοξία, ξανακερδίζουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας. 

in.gr

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*