Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που ξεχώρισαν και επέλεξε η Microsoft

admin
26/01/2015 15:49
 
 
 

Κάθε χρόνο, η Microsoft επιλέγει MIE Experts (παλαιότερα ήταν γνωστοί ως Expert Educators) για να συμμετέχουν σε μια παγκόσμια και αποκλειστική κοινότητα, η οποία χαράζει το δρόμο

 στους συναδέλφους τους για να μοιράζονται τις ιδέες τους, να δοκιμάζουν νέες προσεγγίσεις και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον. Φέτος, η Microsoft επέλεξε 800 ηγετικές προσωπικότητες από το χώρο της καινοτόμας εκπαίδευσης, που κατέχουν την τεχνολογία και επιθυμούν να ενισχύσουν την εμβέλεια και την φωνή τους.  
 

Οι MIE Experts συνεργάζονται στενά με τη Microsoft με στόχο να εισάγουν την καινοτομία στην εκπαίδευση, να αναπτύξουν την ικανότητα του εκπαιδευτικού στο να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για τη βελτίωση της μάθησης και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους για τους τρόπους με τους οποίους  η τεχνολογία βελτιώνει τη μάθηση και τη διδασκαλία. Επιπρόσθετα, καθοδηγούν και άλλους εκπαιδευτικούς και βοηθούν στην εκπαίδευση τους σε εκπαιδευτικές τεχνολογίες και σε προϊόντα και εργαλεία της Microsoft. 


Οι εκπαιδευτικοί επιλέχθηκαν από την Ελλάδα με βάση το έργο τους για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων αλλά και την διάθεση τους να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν την κοινότητα των εκπαιδευτικών να αναπτύξει δεξιότητες πάνω στις νέες τεχνολογίες για να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.  Και σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκονται και φέτος στη διάθεση της κοινότητας των εκπαιδευτικών του Προγράμματος Συνεργάτες στη Μάθηση για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να υποστηρίξουν το έργο όλων των συναδέλφων.

Οι εκπαιδευτικοί που ξεχώρισαν είναι οι εξής: 

1.    Γιάννης Σουδίας, Δάσκαλος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας: «Η βράβευση μου ως καινοτόμου εκπαιδευτικού αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή της «ψηφιακής» μου εργασίας. Τα εργαλεία της Microsoft μου έδωσαν την ευκαιρία να υλοποιήσω τις ιδέες μου με καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο, κάνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στην τάξη ευχάριστη.» 

2.    Ιωάννα Κομνηνού, 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών «Γεννάδειο», Θεολόγος, Φιλόλογος, Οικ. Οικονομίας , Dr, MPhil: «Η ανάδειξη μου ως καινοτόμου εκπαιδευτικού είναι βαθύτατη τιμή και ευθύνη για εμένα προσωπικά. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τους φορείς που πιστεύουν στην ανάδειξη του εκπαιδευτικού έργου και αναζητούν τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία τους, αλλά νιώθω και μεγάλη ευθύνη για τη συνέχιση και περαιτέρω βελτίωση της καθημερινής εκπαιδευτικής πράξης.»

3.    Δημήτριος Ν. Χαραλαμπίδης, Θεολόγος, PhD, MSc, Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph: «Οι καιροί απαιτούν από εμάς τους διδάσκοντες να αρυόμαστε διαρκώς γνώσεις και δεξιότητες από τη δεξαμενή της ακαδημαϊκής και παιδαγωγικής ανάπτυξης (professional development), να δείχνουμε τον δρόμο με το παράδειγμά μας (lead by example) και να μεταμορφώνουμε (transform) τα παιδιά μας σε παρακαταθήκες της ανθρωπότητας. Αυτά τα κεφαλαιώδη καλείται να υπηρετήσει ένας διδάσκων που φέρει τον τιμητικό τίτλο του Microsoft Expert Educator.»

4.    Άρης Δακανάλης, Φυσικός, MSc, MA, Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph: «Ο τιμητικός τίτλος του Microsoft Expert Educator λειτουργεί σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και δυνητικά για τους διδάσκοντες όλου του κόσμου, ως κίνητρο προκειμένου να ενισχύουμε τη δημιουργικότητά μας και την αγάπη μας για τους μαθητές μας με τη δυναμική νέων εργαλείων διδασκαλίας, γεγονός που μεταμορφώνει τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια μοναδική εμπειρία».

5.    Δημήτρης Πριμάλης, Καθηγητής Αγγλικών στα Εκπαιδευτήρια Δούκα:«Η καινοτομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης. Αυτή η αναγνώριση με γεμίζει αισιοδοξία γιατί θα παρακινήσει και άλλους εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν το μάθημα με δημιουργικότητα και νέες ιδέες.»

6.    Γρηγόρης Ζερβός, Δάσκαλος – Υποδιευθυντής στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα η αναγνώρισή μου ως καινοτόμου εκπαιδευτικού από τη Microsoft, τα εργαλεία της οποίας με βοήθησαν σημαντικά στην προσπάθειά μου να εντάξω τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία και να κάνω το μάθημα πιο ενδιαφέρον και πιο ελκυστικό για τους μαθητές μου.»

7.    Νίκος Καλοσκάμης, Καθηγητής Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα η αναγνώρισή μου ως καινοτόμου εκπαιδευτικού και είμαι σίγουρος πως η συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα καταστεί εξαιρετική πηγή έμπνευσης και ιδεών, οι οποίες θα βοηθήσουν τόσο εμένα, όσο και τους μαθητές μου στην κατάκτηση νέας γνώσης». 

8.    Ιωάννα Τσιλιγιάννη, Φιλόλογος στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: «Η ανάδειξη μου από τη Microsoft, ως Microsοft Innovative Educator Expert, είναι απίστευτη τιμή. Ανυπομονώ  να συνεχίσω την εξεύρεση καινοτόμων τρόπων για να εξοπλίζω τους μαθητές μου με τα καταλληλότερα εφόδια για το μέλλον.»

9.    Κώστας Δημητρίου, Καθηγητής πληροφορίκης PhD, Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα: «Η εκπαίδευση είναι ο μόνος δρόμος για έναν καλύτερο κόσμο. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους ως συντελεστές αλλαγής προς ένα καλύτερο μέλλον». 

10.    Βασίλης Οικονόμου, Εκπαιδευτικός, ειδικός στην αξιοποίηση της Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, Εκπαιδευτήρια Δούκα: «Η αναγνώριση ως καινοτόμου εκπαιδευτικού είναι γεγονός σημαντικό που με κάνει ακόμα πιο υπεύθυνο και εστιασμένο στο έργο μου. Στόχος είναι να προωθήσουμε τον πειραματισμό, την ανακαλυπτική διάθεση, την ομαδοσυνεργατική και διαθεματική προσέγγιση, την κατανόηση …και την καλλιέργεια ικανοτήτων του 21ου αιώνα, για τους σημερινούς μαθητές, …τους αυριανούς πολίτες του κόσμου…»

O ρόλος των Εxpert Educators στην τοπική τους κοινότητα είναι να:

 

  • Υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς πάνω στη χρήση της τεχνολογίας για την βελτίωση της μάθησης
  • Συμβουλεύουν την Microsoft ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την ένταξη των νέων τεχνολογιών έτσι ώστε να έχουν παιδαγωγικές βάσεις
  •  Να παρουσιάζουν την χρήση των τεχνολογιών Microsoft στην ανάπτυξη των μαθησιακών στόχων στην ειδικότητα τους σε συνέδρια, εκδηλώσεις και επιμορφώσεις.

Ως ΜIE Experts, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιπλέον τα παρακάτω πλεονεκτήματα: 

  • Δωρεάν εργαλεία Microsoft και τεχνολογίες
  • Αποκλειστικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης
  • Δυνατότητα συμμετοχής σε case studies, συνέδρια ως ομιλητές και υποστήριξη στην ανάπτυξη υλικού
  • Δυνατότητα να κερδίσουν ταξίδι στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Microsoft στην Εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί στο Redmond Ουάσινγκτον ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2015.

Πηγή: in.gr

(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*