Πώς θα λειτουργήσουν κλειστοί και ανοιχτοί χώροι εστίασης και διασκέδασης για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Newsroom
29/06/2021 13:33
 
 
 

To πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους παρουσίασαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, οι χώροι συναθροίσεων προσώπων διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

Α. Αμιγείς χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

 

Β. Μεικτοί χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

 

Γεραπετρίτης: Κλειστοί και μεικτοί χώροι

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, θα υπάρχουν:

– Κλειστοί χώροι, όπως εστιατόρια, κινηματογράφοι και θέατρα, αλλά και γήπεδα και κέντρα διασκέδασης, όπου θα υπάρχει διαβάθμιση. Στο αμιγείς χώρους θα βρίσκονται εμβολιασμένοι (δύο δόσεις και 14 μέρες από τη 2η ή μονοδοσικά) και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

– Στους μεικτούς θα είναι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν κάνει rapid test.

Κάθε επιχείρηση θα επιλέγει αν είναι αμιγής ή μεικτός χώρος. Η δήλωση θα γίνεται σε κεντρική πλατφόρμα και θα υπάρχει ειδική σήμανση στους χώρους εκμετάλλευσης.

Οι αμιγείς χώροι θα είναι 75-80% χωρητικότητα και οι μεικτοί από 25-75%.

Η διαβάθμιση εξαρτάται από τον χώρο, από το πόσο μεγάλος συγχρωτισμός υφίσταται. Κατά περίπτωση στους αμιγείς χώρους δεν θα υπάρχει υποχρέωση μάσκας. Στους μεικτούς θα υπάρχει αντίστοιχη υποχρέωση.

 

Γεωργιάδης: Τι ανακοίνωσε για ημερομηνίες και πληρότητα

“Στους αμιγείς χώρους θα είναι μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Σε αυτούς τους χώρους θα υπάρχει μεγαλύτερη πλητότητα ενώ δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας”.

“Στους μικτούς χώρους πέραν των εμβολιασμένων θα μπορούν να είναι και οι μη εμβολιασμένοι με μάσκες και υποχρεωτικό αρνητικό rapid test. Στους μικτούς κλειστούς χώρους εστιατορίων και καφέ η πληρότητα θα είναι στο 50%”.

Όπως είπε ακόμη ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στους αμιγείς χώρους οι ανήλικοι θα μπορούν να προσέρχονται με self test που θα δηλώνεται από τους γονείς τους. Στους αμιγείς χώρους που ξεκινούν από 15 Ιουλίου, η χωρητικότητα φτάνει στο 85%.

Στους μεικτούς χώρους από 1η Ιουλίου η πληρότητα γίνεται 50% και οι ανήλικοι προσέρχονται με self test γονέων.

Σε ο,τι αφορά τα γήπεδα (ανοιχτά και κλειστά), ανοίγουν ξανά από 15 Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους και με χρήση μάσκας.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 216 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*