Εμβολιασμός εφήβων: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Newsroom
06/07/2021 5:41
  •  
  •  
  •  

Μόνο με γονική συναίνεση θα διεξάγονται οι εμβολιασμοί των έφηβων 15 έως 17 ετών, όπως διευκρινίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης τη Δευτέρα 5 Ιουλίου.

Η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ την επόμενη Δευτέρα θα δοθούν οδηγίες για το πώς θα κλείνονται τα ραντεβού εμβολιασμού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.

 

Εμβολισμοί εφήβων: Οι λόγοι για την απόφαση

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Θεοδωρίδου, έπειτα από την εξέταση των δεδομένων που ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι είναι ωφέλιμο να εμβολιαστούν στη χώρα μας οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών, καθώς τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας έχουν πιθανότητες να νοσήσουν από κορωνοϊό. Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει ότι λόγω της εξωσχολικής τους δραστηριότητας μεταδίδουν στο περιβάλλον τους με μεγαλύτερη συχνότητα τον κορωνοϊό.

Η κα Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός θα τους προσέφερε προστασία. Με τον εμβολιασμό των εφήβων, είπε, υπάρχει και η προστασία μεγαλύτερης ηλικίας, που για κάποιο λόγο δεν εμβολιάστηκαν. Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν, είναι τα mRNA.

Στην Ευρώπη κάθε κράτος διαμορφώνει την δική του στρατηγική για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων. Το κυρίαρχο θέμα ελέγχου, είναι περιστατικά περικαρδίτιδας – και σε 6 εκατ. εμβολιασμών, έχουν καταγραφεί 250 ήπιες περιπτώσεις περικαρδίτιδας, κάτι που δεν αναιρεί το όφελος των εμβολιασμών.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 18 times, 1 visits today)