Εισήγηση ειδικών: Και υποχρεωτικό rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό σε όλη τη χώρα

Newsroom
22/07/2021 16:16
 
 
 

Σε νέες εισηγήσεις προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών με φόντο την ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Έτσι, η επιτροπή – κατά πληροφορίες – προτείνει πέραν της υποχρεωτικής διενέργειας self test και ένα rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού, σε όλη την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα. Όπως επισήμανε, η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούρια κρούσματα στη χώρα μας, σημειώνοντας γρήγορη αύξηση της τάξης του 10%. Αυτήν την στιγμή πάντως, όπως είπε, υπάρχει μία μείωση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε επίσης ότι αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46. «Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, δεν απέκλεισε νέα περιοριστικά μέτρα σε νησιά, εφόσον χρειαστεί.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*