Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ θα επιστρέψουν οι καθηγητές στα σχολεία

Newsroom
28/07/2021 17:42
 
 
 

Υποχρεωμένοι να προσκομίζουν κατά την είσοδό τους σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας, πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό εργαστηριακό τεστ ή και πιστοποιητικό νόσησης από κορωνοϊό θα είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τη νέα σχολική χρονιά.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να εισέλθουν στα σχολεία, ενώ θα βρεθούν άμεσα υπό το μέτρο της αναστολής καθηκόντων όπως προβλέπει τροπολογία την οποία κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το οποίο ψηφίζεται αύριο στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα ενταχθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν θα προσλαμβάνονται χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού

Εν τω μεταξύ, την πρόσληψη, ως προσωρινών αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου τρίμηνης κατ’ ελάχιστο διάρκειας, προκειμένου να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς που δεν προσκομίζουν είτε rapid test είτε pcr προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα, με την ίδια ρύθμιση νομοθετούνται και οι συνέπειες που θα επέρχονται στους εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν να υποβάλλονται στα σχετικά test ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:

– στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ- ΕΒΠ επιβάλλεται το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων, o χρόνος αυτός δεν λογίζεται ως χρόνος δημόσιας υπηρεσίας και για το διάστημα αυτό δεν καταβάλλονται αποδοχές.

-στους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς καθώς και μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης δεν προσκομίσουν βεβαίωση εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, δεν γίνεται αποδεκτή η παρεχόμενη εκ μέρους τους εργασία και δεν καταβάλλονται αποδοχές, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής προϋπηρεσίας.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 155 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*