Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στα Βίλια – Εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομείο

Newsroom
17/08/2021 11:40
 
 
 

Συνεχίζονται οι μάχες των πυροσβεστικών δυνάμεων στη φωτιά στα Βίλια, η οποία έχει επεκταθεί σε παρθένο πευκοδάσος στο όρος Πατέρα, που αποτελεί έναν από τους λίγους πνεύμονες οξυγόνου της Αττικής.

Πρόκειται για πυκνή βλάστηση που δεν έχει ξανακαεί και επομένως προκύπτουν καίρια ερωτήματα για την αντιπυρική προστασία της δασικής περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν δημιουργηθεί στο δάσος αντιπυρικές ζώνες και ούτε έχουν χαραχθεί δρόμοι που θα επέτρεπαν την πρόσβαση στις πυροσβεστικές δυνάμεις μέσα στο βουνό.

Ακόμη, εκκενώθηκαν ακόμα πέντε οικισμοί (Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα), ενώ όπως ανακοινώθηκε, έγινε εκκένωση του γηροκομείου «Παναγιά Φανερωμένη» στα Βίλια Αττικής λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, 12 τρόφιμοι μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και άλλοι 2, θετικοί στη νόσο Covid-19, διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Ταυτόχρονα, σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί από χθες Δευτέρα 16 Αυγούστου το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κοσμόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, το μέτωπο είναι τεράστιο και η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. «Από χθες το μεσημέρι κάναμε έκκληση για εναέρια μέσα, είναι μία τεράστια πυρκαγιά στο κέντρο ενός τεράστιου δάσους», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο OPEN TV. «Κάτι ξεκάθαρο να πούμε για εμπρησμό δεν μπορούμε», πρόσθεσε.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 173 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*