Κύκλωμα με μαϊμού πιστοποιητικά rapid test σε νησί

Άκης Αξαόπουλος
06/09/2021 23:47
 
 
 

 

Ένα νέο «γαϊτανάκι» με πλαστά πιστοποιητικά εργαστηριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό έφερε στο φως το Star, καθώς ένας παράνομος μηχανισμός που μοίραζε μαϊμού πιστοποιητικά rapid test αποκαλύφτηκε σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό όπως είναι η Σαντορίνη.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επιτήδειοι έδιναν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test σε αλλοδαπούς για να μπορούν είτε να επιστρέψουν στη χώρα τους, είτε να μετακινηθούν εντός της Ελλάδας, όπως επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, χωρίς φυσικά να έχουν κάνει στην πραγματικότητα το τεστ.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Star, οι καταγγελίες έφτασαν στο υπουργείο Υγείας μετά τον 15Αυγουστο και έδωσε εντολή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Στην προσπάθεια να ξετυλίξουν το κουβάρι, έδωσαν εντολή να πραγματοποιηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο του νησιού, ώστε να υπάρξουν περισσότερες καταθέσεις και να διαπιστωθεί εάν το κύκλωμα είχε άνθρωπο μέσα στο νοσοκομείο που εξέδιδε τα πιστοποιητικά. Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πάνω στα πιστοποιητικά σφραγίδα του νοσοκομείου.

Οι ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας ολοκλήρωσαν τις έρευνες μόλις την Παρασκευή και προσπάθησαν να εντοπίσουν ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ όλα τα στοιχεία θα σταλούν στη δικαιοσύνη.

Τις αποκλειστικές πληροφορίες του Star επιβεβαιώνουν πηγές της Αρχής Διαφάνειας. Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας στην οποία ανήκει το νοσοκομείο Σαντορίνης, διενήργησε ενδελεχείς ελέγχους και ΕΔΕ από επιθεωρητές ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας με σκοπό τη διακρίβωση της νομιμότητας της διαδικασίας έκδοσης αποτελεσμάτων rapid test.

Έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ πολιτών που όπως φαίνεται δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους στο νοσοκομείο βρέθηκε γιατρός του νοσοκομείου της Σαντορίνης.

Όπως αναφέρει το docoumentonews γιατρός με επιστολή της στις 3 Αυγούστου ενημερώνει την διοίκηση του νοσοκομείου οτι έχει διαπιστώσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ πολιτών που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου ούτε έχουν επεξεργαστεί τα δείγματα τους στο μικροβιολογικό του τμήμα.

Στην ίδια επιστολή η γιατρός διευκρινίζει ότι στις βεβαιώσεις – που είναι σε έγγραφο με το λογότυπό του νοσοκομείου – αναγράφεται οτι η δειγματοληψία έχει γίνει στις 20:30 ενώ στο νοσοκομείο δειγματοληψίες γίνονται καθημερινά μόνο έως τις 15:00.

Να σημειωθεί ότι μαζί με την επιστολή της η γιατρός έστειλε και βεβαιώσεις αρνητικών τεστ και εξηγεί οτι οι βεβαιώσεις στους ενδιαφερόμενους έχουν σταλεί από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείο ενώ η ώρα αποστολή τους είναι στη μια τα ξημερώματα.

Το θέμα αποκαλύφθηκε όπως η ίδια εξηγεί, όταν ένα από τα πρόσωπα που έλαβαν βεβαίωση αρνητικού τεστ ζήτησε μέσω επιστολής διόρθωση του εντύπου που του απεστάλη από ηλεκτρονική διεύθυνση που δεν ανήκει στο νοσοκομείου.

Η γιατρός ζητάει από τις 3 Αυγούστου από τους επικεφαλής του νοσοκομείου να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες και να γνωστοποιηθεί το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές.

Μιλώντας στο doumentonews.gr η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Θήρας κυρία Βαλεντίνη Δημητρίου επιβεβαιώνει και εξηγεί ότι «Το σωματείο έχει λάβει γνώση του περιστατικού, γνωρίζουμε οτι είναι ενήμερη και η διοίκησή του και η διοίκηση της (ΑΕΜΥ) και έχει ενημερωθεί και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας η οποία απέστειλε κλιμάκιο στο νοσοκομείο και διενεργήθηκε ΕΔΕ σε υπαλλήλους του νοσοκομείου. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από την περασμένη Πέμπτη και περιμένουμε το πόρισμα».

(Visited 1.773 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*