Κεραμέως: 17% των παιδιών στο Γυμνάσιο έχουν κάνει το εμβόλιο- 35% το ποσοστό στο Λύκειο

Newsroom
20/09/2021 15:51
 
 
 

Ειδική μνεία στην ανάγκη να πειστούν οι γονείς και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους έκανε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της Φώφης Γεννηματά για την Παιδεία.

Παράλληλα, η ίδια παρουσίασε τα στοιχεία του προγράμματος εμβολιασμού σε ό,τι αφορά τις μικρότερες ηλικίες. Συγκεκριμένα, ήδη το ποσοστό όσων έχουν προχωρήσει τουλάχιστον σε μια δόση στους μαθητές του γυμνασίου αγγίζει το 17%, ενώ σε αυτούς του λυκείου έχει ξεπεράσει το 35%. Επίσης, το ποσοστό των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια που έχουν εμβολιαστεί αγγίζει το 82%.

Aυξήθηκε το ποσοστό εμβολιασμού
Επιπροσθέτως, η Υπουργός Παιδείας παρουσίασε και τα στοιχεία του εμβολιασμού στην πανεπιστημιακή κοινότητα, τονίζοντας μάλιστα ότι την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μεγάλη αύξηση του ποσοστού. Ειδικότερα, από το 73% των εμβολιασμένων φοιτητών το ποσοστό ανέβηκε στο 75,5% ενώ στο διοικητικό προσωπικό το ποσοστό αγγίζει το 87% και τέλος στα μέλη ΔΕΠ (καθηγητές) φτάνει το 91%!

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και δη στο ερώτημα γιατί πλέον με ένα κρούσμα δεν κλείνει μια τάξη ή μια σχολική μονάδα υπενθύμισε ότι φέτος υπάρχει το εμβόλιο, κάτι που πέρυσι δεν ήταν διαθέσιμο. « Αν ίσχυαν τα ίδια πρωτόκολλα και φέτος τι μήνυμα περνούσαμε;», αναρωτήθηκε σχετικά.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 107 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*