Μήνυμα Λειβαδάρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Ο καλύτερος κόσμος δε χαρίζεται, αλλά κατακτιέται»

Newsroom
17/11/2021 12:11
 
 
 

Διαχρονικό και πάντα επίκαιρο είναι το μήνυμα του Πολυτεχνείου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Νίκο Λειβαδάρα, ο οποίος χαρακτήρισε την εξέγερση των φοιτητών ως την κορυφαία εκδήλωση της εφτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης.

«Τα νιάτα φώτισαν τη σκοτεινιά της χούντας και αγνόησαν πολιτικές αντιπαραθέσεις, χρώματα και κομματικές ταυτότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λειβαδάρας, συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τις μνήμες να ξεθωριάσουν.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης:

Έχουν περάσει 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορυφαία εκδήλωση της εφτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης. 48 χρόνια από την ημέρα που οι ελεύθεροι αγωνιζόμενοι φοιτητές ύψωσαν αγέρωχοι και άφοβοι το ανάστημά τους, διεκδικώντας ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, ελευθερία, δικαιοσύνη, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. «Αψήφιστοι, όρθιοι στα προπύλαια, στον πέτρινο αέρα. Έτοιμο χέρι, έτοιμο μάτι, – πως μεγαλώνει το μπόι, το βήμα και η παλάμη του ανθρώπου;» (Γ. Ρίτσος).

Τα νιάτα φώτισαν τη σκοτεινιά της χούντας και αγνόησαν πολιτικές αντιπαραθέσεις, χρώματα και κομματικές ταυτότητες. Δυναμικοί και αποφασισμένοι ένωσαν τον λαό και δε δίστασαν να προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους στον κοινό αγώνα.

Τις μνήμες αυτές δεν πρέπει να τις αφήσουμε να ξεθωριάζουν, διότι το μήνυμά τους είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο. Υπενθυμίζουν πως ο καλύτερος κόσμος δε χαρίζεται, αλλά κατακτιέται, όταν υπερασπιζόμαστε το δίκαιο, όταν υμνούμε τη ζωή και όταν διεκδικούμε τα όνειρά μας. Είναι μια στάση ζωής που οφείλουμε όχι μόνο στους νεκρούς και στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου αλλά και στους ίδιους τους εαυτούς μας.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.