Ο Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ. για την 17η Νοέμβρη: «Ο αντιδικτατορικός αγώνας αποτελεί πάντα πηγή δύναμης και έμπνευσης»

Newsroom
17/11/2021 18:11
 
 
 

Διαχρονικά και επίκαιρα όσο ποτέ, λόγω της πολιτικής και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα, είναι τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων (Πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης νομού Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου, ο Σύλλογος τονίζει επιπλέον, ότι ο αντιδικτατορικός αγώνας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη θα αποτελεί πάντα πηγή δύναμης και έμπνευσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων (Πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης νομού Κυκλάδων:

Η φετινή επέτειος της 17ης Νοέμβρη μας βρίσκει αντιμέτωπους με ακόμη πιο βάρβαρες πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μια παγκόσμια υγειονομική κρίση για να εφαρμόσει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές με παραπέρα αποδυνάμωση του δημόσιου τομέα, την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων και των αδιαφανών συμβάσεων και προμηθειών.

Με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη καταργείται το οκτάωρο και τσακίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που περιλαμβάνουν την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, τις διαγραφές φοιτητών, την ελάχιστη βάση εισαγωγής για τους μαθητές και μια σειρά άλλων διατάξεων, έχουν στόχο να εξαθλιώσουν την κοινωνική βάση, να τρομοκρατήσουν τον λαό και την νεολαία και να εξαλείψουν κάθε μορφή αντίστασης.

Όσον αφορά στους νησιώτες ακόμη και η ελάχιστη αναγνώριση της νησιωτικότητας με την καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου οδηγείται σε έμμεση κατάργηση με την απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής του, ενώ η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας χρόνο με το χρόνο γίνεται ακόμη πιο τραγική με τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων χωρίς καμία πρόβλεψη για αναπλήρωση τους.

Ταυτόχρονα οξύνεται το πολεμικό κλίμα από τους καπιταλιστές στην Ανατολική Μεσόγειο για το μοίρασμα της ΑΟΖ και των πετρελαίων, προϋπολογίζονται να δοθούν δισεκατομμύρια ευρώ για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς και όχι για νοσοκομεία, σχολεία, θέσεις απασχόλησης, μισθούς και συντάξεις.

Για όλα τα παραπάνω, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ. Για αυτό ο αντιδικτατορικός αγώνας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πάντα πηγή δύναμης και έμπνευσης και για αυτό πάντα θα αποτίνουμε φόρο τιμής σε ό,τι συμβολίζει.

Ελευθερία, Δημοκρατία, Υγεία, Παιδεία.

Καμία περιστολή εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνταγματικών ελευθεριών.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*