Ενοικιαζόμενα Σκάφη: Υποχρεωτικό πλέον το προστατευτικό προπέλας

Newsroom
03/02/2023 19:04
 
 
 

 

Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς είχαμε μια σημαντική αλλαγή-τροποποίηση του Γενικού Κανονισμού Λιμένων υπ’ αρ. 20 «Ταχύπλοα (Ταχυκίνητα) Σκάφη και Λοιπά θαλάσσια Μέσα Αναψυχής».

Πιο συγκεκριμένα στο ΦΕΚ6543/21 Δεκεμβρίου 2022, στο άρθρο 19, παράγραφος 5 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΛΕΜΒΟΣ, αναφέρει πως όλα τα σκάφη τα οποία διατίθενται προς ενοικίαση χωρίς δίπλωμα ταχύπλοου πρέπει να φέρουν προστατευτικό κάλυμμα προπέλας.

Η εφαρμογή της απόφασης με αριθμό 2131.4/90224/2022 ξεκινάει 10 ημέρες μετά την ημερομηνία δημοσίευσης, επομένως όλα τα άρθρα που περιέχει έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ.

Όσον αφορά τη χρήση του προστατευτικού καλύμματος προπέλας, η τοποθέτηση και η χρήση του είναι υποχρεωτική δύο (2) μήνες μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος Κανονισμού.

Αυτό σημαίνει πως από 1 Μαρτίου 2023, όλα τα σκάφη που νοικιάζονται χωρίς δίπλωμα (με κινητήρες έως 30 Hp) του Γενικού Κανονισμού υπ’ αρ.20 θα πρέπει υποχρεωτικά να προμηθευτούν προστατευτικά καλύμματα προπέλας.

Τα προστατευτικά προπέλας, πέρα από την σχετική νομοθεσία, είναι μια έξυπνη και ασφαλής λύση για την εξωλέμβια μηχανή σας. Προστατεύουν την προπέλα από δίχτυα και σχοινιά, και επίσης μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα τραυματισμών ανθρώπων και θαλάσσιων ζώων από τους έλικες της προπέλας.

Πέρα από την ασφάλεια που προσφέρουν, τα προστατευτικά προπέλας με τον σχεδιασμό τους, μεγιστοποιούν την απόδοση της μηχανής και βελτιώνουν την επιτάχυνση και τον χειρισμό, προσφέροντας παράλληλα σημαντική οικονομία στα καύσιμα, καθώς είναι κατασκευασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να κινούν το νερό με πιο ακριβή κατευθυνόμενη δύναμη.

Τα προστατευτικά προπέλας, ανάλογα τους ίππους της μηχανής σας, διατίθενται σε διαφορετικά χρώματα και διαστάσεις.
Παρακάτω θα βρείτε έναν αναλυτικό πίνακα για να επιλέξετε το σωστό προστατευτικό προπέλας.

Προμηθευτείτε το συντομότερο προστατευτικά προπέλας για το σκάφος σας για να είστε νόμιμοι και κυρίως γιατί έτσι επενδύετε στην ασφάλειά σας!

Εμπιστευθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα σε ναυτιλιακό εξοπλισμό για τις αγορές σας!

(Visited 193 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*