Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”: Ειδικά Σήματα και Γνωστοποιήσεις Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων

ξενοδοχείο Νάξος
Newsroom.
17/04/2024 10:25
 
 
 

Ενημερώνουμε τα μέλη μας που είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων, ότι είναι σε ισχύ ο «N. 5061, ΦΕΚ Α 179/31.10.2023 , Άρθρο 10: Παράταση προθεσμιών κατάταξης κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 6 ν. 4276/2014», που αναφέρει ότι:

«Η προθεσμία κατάταξης των καταλυμάτων της υποπερ. γγ’ της περ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 1, τα οποία λειτουργούν με βάση προϊσχύουσες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές, παρατείνεται από τη λήξη της έως τις 31.12.2023. Μετά την πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας, η εγκατάσταση σφραγίζεται με απόφαση του Προϊσταμένου της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού κατάταξης ή γνωστοποίησης λειτουργίας καταλύματος χωρίς κατηγορία κλειδιών, από τον φορέα διαχείρισης του καταλύματος κατά τις κείμενες διατάξεις.»

Όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού κατάταξης ή γνωστοποίησης λειτουργίας καταλύματος χωρίς κατηγορία κλειδιών, καλό είναι να ενημερωθούν από το Σωματείο τους, για τις ενδεδειγμένες ενέργειες πριν την έναρξη λειτουργίας του καταλύματος τους, για το 2024.

Από τη Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”
www.fede.gr , greece.fede@gmail.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*