Τα κλειδιά των καταστημάτων τους θα παραδώσουν στο Μαξίμου οι επιχειρηματίες εστίασης

Newsroom
31/01/2021 1:29
  •  
  •  
  •  

 

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους δηλώνουν ότι θέλουν να παραδώσουν στο Μαξίμου οι επιχειρηματίες μαζικής εστίασης.

Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, συλλογή κλειδιών θα γίνει και στη Νάξο αλλά και στα μικρά νησιά του δήμου, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 2: 00 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Χώρας Νάξου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης διαμαρτυρίας θα μαζεύονται τα κλειδιά τον επιχειρήσεων και οι επιχειρηματίες εστίασης θα υπογράφουν σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης» (βλ. παρακάτω). Τα κλειδιά και η δήλωση, θα μπαίνουν σε ένα φάκελο και θα αποσταλούν προς την Ομοσπονδία.

Σκοπός της δράσης, είναι «η μη παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου».

Η επιστολή που απέστειλε η ΠΟΕΣΕ στους συλλόγους όλης της χώρας:

Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης προσπαθούμε επί σειρά ετών να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου. Με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις προτείνουμε λύσεις έχοντας σαν γνώμονα την ισχυροποίηση των επιχειρήσεων Εστίασης με σκοπό της ανάπτυξη της Οικονομίας μας και την συμμετοχή μας στην προκοπή της πατρίδας μας.
Ο κλάδος μας βρίσκεται στο κρισιμότερη θέση της ιστορίας του. Υποσχέσεις που μας δίνουν δεν τηρούνται. Η στήριξη ανίκανη να μας βγάλει από τον κυκεώνα των απαιτήσεων. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις μας στέρεψαν.

Η απόγνωση η οργή και η αγανάκτηση έχουν κυριεύσει όλους τους συναδέλφους.
Καιρός να αντιδράσουμε.

Συνεκτιμώντας τις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία και η γενικότερη κατάσταση επιλέξαμε έναν πρωτότυπο, εφικτό και όπως φιλοδοξούμε πετυχημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Η επιτυχία του εξαρτάται από όλους μας.
Το βάρος πέφτει στα τοπικά Σωματεία που είναι και η βάση του κλάδου.

Περιγραφή δράσης κινητοποίησης – «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ»

1ο στάδιο
Τα Σωματεία, οι Ενώσεις, οι ομάδες πανελλαδικά καλούνται να επικοινωνήσουν στην περιοχής τους τη δράση. Με επαφές με τους συναδέλφους αλλά και με όσο είναι δυνατόν καθημερινή αναφορά στα μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν την δράση και να τονίζουν τα προβλήματα και τις θέσεις του κλάδου.
2ο στάδιο.
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 θα μαζεύονται τα κλειδιά τον επιχειρήσεων και οι συνάδελφοι θα υπογράφουν τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης». Τα κλειδιά και η δήλωση θα μπαίνουν σε ένα φάκελο προς την ομοσπονδία.
3ο στάδιο
Την επόμενη μέρα της συλλογής των παραπάνω, το υλικό που θα μαζευτεί θα αποσταλεί (με τον τρόπο που θα συμφωνηθεί) στην Ομοσπονδία
4ο στάδιο
Αντιπροσωπεία 99 συναδέλφων και ο πρόεδρος κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Το γεγονός καλυφθεί από όλα τα μέσα ενημέρωσης πανελλαδικά.

Η «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης»

 

(Visited 369 times, 1 visits today)