Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «Κύκλος»: Έλεγχος με self-test και όχι rapid test στα μικρά καταλύματα

Newsroom
23/04/2021 13:27
 
 
 

 

Nα ισχύσει και στις μικρές επιχειρήσεις δυναμικότητας μέχρι 50 δωμάτια, εβδομαδιαίος έλεγχος με self test, όπως ισχύει στο λιανεμπόριο ζητά με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «Κύκλος».

«Η υποχρέωση για rapid test από επαγγελματία υγείας, σημαίνει αφενός σημαντική οικονομική επιβάρυνση και αφετέρου πιθανόν να μην είναι εφικτό να γίνεται σε μικρά νησιά όπου δεν υπάρχουν γιατροί» σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή – αίτημα της η Ομοσπονδία.

Η επιστολή:

Προς τους Υπουργούς:

o Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
o Υγείας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
o Τουρισμού ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Κοινοποίηση: Συλλόγους της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΥΚΛΟΣ»

Αξιότιμοι κύριοι,

Στη ΚΥΑ 6632/16.4.2021 που δημοσιεύθηκε στο Τεύχος B’ 1632/21.04.2021 της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι, στη σελίδα 19361, στο υπ.αριθμό Β.4.5. στοιχείο Πρωτοκόλλου, αναφέρει ως Υποχρεωτικό να γίνεται:

«Διενέργεια rapid test στο σύνολο του προσωπικού του καταλύματος, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, από επαγγελματία υγείας ή τον ιατρό εργασίας οποίος ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο της COVID-19».

ΖΗΤΟΥΜΕ: Για τις μικρές επιχειρήσεις δυναμικότητας μέχρι 50 δωμάτια, να ισχύσει εβδομαδιαίος έλεγχος με self test, όπως ισχύει στο λιανεμπόριο.

Η υποχρέωση για rapid test από επαγγελματία υγείας, σημαίνει αφενός σημαντική οικονομική επιβάρυνση και αφετέρου πιθανόν να μην είναι εφικτό να γίνεται σε μικρά νησιά όπου δεν υπάρχουν γιατροί.

(Visited 202 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*