Ξεκινούν τη Δευτέρα οι φθινοπωρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα

Newsroom
31/10/2021 15:41
 
 
 

 

Με την ευχή ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί το επόμενο διάστημα lockdown ή άλλα περιοριστικά μέτρα στο λιανεμπόριο ξεκινούν αύριο Δευτέρα 1η Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά, ενώ ήδη κάποια καταστήματα έχουν ξεκινήσει τις προσφορές από σήμερα. Τα επιτρεπόμενο ωράριο για την Κυριακή είναι από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ., ενώ για την Αθήνα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει προτείνει ωράριο 11 π.μ. – 6 μ.μ.

Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις είναι ουσιαστικά το πρώτο τεστ για το λιανεμπόριο ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων, ενώ μεταξύ αυτών θα παρεμβληθεί η περίφημη Black Friday, η οποία φέτος είναι στις 26 Νοεμβρίου.

Lockdown

Αν και φέτος το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown και μάλιστα γενικευμένου τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα δεν είναι πιθανό σενάριο, όπως πέρυσι, και τα περιοριστικά μέτρα για τις αγορές είναι πλέον αρκετά πιο ελαστικά, οι λιανέμποροι έχουν δύο σημαντικούς λόγους να ανησυχούν για το πώς θα κινηθεί η αγορά το επόμενο διάστημα, έως και την εορταστική περίοδο: πρώτον, το ενδεχόμενο οι καταναλωτές να είναι πιο συγκρατημένοι στις αγορές τους, λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων και δεύτερον, το ενδεχόμενο σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων να υπάρξουν ελλείψεις. Ήδη μεγάλες αλυσίδες λιανικής έχουν προειδοποιήσει για ελλείψεις σε κάποια προϊόντα –διαρκή καταναλωτικά αγαθά σε κάθε περίπτωση και όχι τρόφιμα– από την Black Friday.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, αυτό που ισχύει στο λιανεμπόριο είναι το εξής: υποχρεωτική μάσκα για προσωπικό, ενώ ο μέγιστος αριθμός πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα στο κατάστημα καθορίζεται από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ. Ο κανόνας αυτός αφορά και τα καταστήματα που βρίσκονται εντός των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops in a shop).

Πηγή: kathimerini.gr

(Visited 172 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*