Πιστοποίηση «non GMO» απέκτησε η γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά

Newsroom
29/11/2021 13:09
 
 
 

 

Επίσημη πιστοποίηση για την χρήση μη γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών απέκτησαν η γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά, όπως και όλα τα προϊόντα της κτηνοτροφικής μονάδας του κ. Πιτταρά που παρέχει το γάλα και την πρώτη ύλη.
Επίσης πιστοποίηση απέκτησαν και όλες οι λοιπές πρώτες ύλες του τυροκομείου.

Πλέον κάθε φορά που ο καταναλωτής επιλέγει προϊόντα από το τυροκομείο Πιτταρά πλέον θα συνοδεύονται από το πιστοποιητικό «non GMO» του οργανισμού πιστοποίησης Cosmo-cert σύμφωνα με το πρότυπο VLOG STANDARD.

Να σημειωθεί ότι η γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά είναι η μοναδική γραβιέρα Νάξου που διαθέτει επίσημο πιστοποιητικό non GMO.

Από το σπόρο στο ράφι…

Όπως αναφέρει το τυροκομείο Πιτταρά:

«Η φιλοσοφία μας «από το σπόρο στο ράφι» σημαίνει:

1. Σεβασμό στο περιβάλλον, στα ζώα μας, αλλά και στους καταναλωτές που εμπιστεύονται τα προϊόντα μας
2. Αυστηρό έλεγχο σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, στις καλλιέργειες των ζωοτροφών στα κτήματα μας αλλά και σε ό,τι προμηθευόμαστε εκτός επιχείρησης».

*Να σημειωθεί ότι τα αρχικά GMO (Genetically Modified Organism) σημαίνουν Γενετικά Τροποποιημένος Οργανισμός και αναφέρονται σε φυτά, ζώα ή άλλους οργανισμούς των οποίων το γενετικό υλικό έχει αλλάξει με τρόπους που δεν συμβαίνουν φυσιολογικά. Η ένδειξη Non-GMO σημαίνει ότι τα τρόφιμα παρασκευάζονται χωρίς συστατικά που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

 

(Visited 366 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*