Το CPF αναζητά συνεργάτη για τη διαχείριση των θαλάσσιων προγραμμάτων του στις Κυκλάδες

Newsroom
09/04/2022 20:55
 
 
 

 

Παραμένει ανοιχτή για μία ακόμη εβδομάδα, και συγκεκριμένα έως την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, η προκήρυξη του Cyclades Preservation Fund αναφορικά με τη θέση συνεργάτη πλήρους απασχόλησης για την διαχείριση των θαλάσσιων προγραμμάτων του φορέα στα νησιά των Κυκλάδων.

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες.

Προκήρυξη Θέσης

Το Cyclades Preservation Fund (εφεξής, το CPF) αναζητά συνεργάτη πλήρους απασχόλησης προκειμένου να αναλάβει την διαχείριση των θαλάσσιων προγραμμάτων του φορέα στα νησιά των Κυκλάδων.

Ο/H ιδανικός υποψήφιος/α θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον τριετή επαγγελματική εμπειρία σε παρόμοιο αντικείμενο, να έχει βάση σε ένα από τα νησιά των Κυκλάδων (με προτίμηση τα νησιά Σύρος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη), να μπορεί να ταξιδεύει τακτικά στα νησιά, να παίρνει πρωτοβουλίες, να ανταπεξέρχεται σε εργασίες πεδίου και στις ανάγκες επικοινωνίας με πολλούς και διαφορετικούς φορείς, να συνεισφέρει με τις γνώσεις του/της στην εξέλιξη του CPF και να είναι αποτελεσματικός/η και συνεπής, ενώ θα εργάζεται κατά βάση με τηλεργασία.

Ο/Η συνεργάτης θα έχει την ευθύνη για την υλοποίηση δράσεων συγκεκριμένων προγραμμάτων, θα συμμετέχει σε δράσεις πεδίου και θα συντονίζει καμπάνιες ενημέρωσης και ενημερωτικές -δια ζώσης και διαδικτυακές- συναντήσεις με διαφορετικές ομάδες στόχου σε διαφορετικά νησιά των Κυκλάδων. Επιπλέον, θα είναι υπεύθυνος/η για την παρακολούθηση και σύνταξη αναφορών των προγραμμάτων, για την επίτευξη όλων των δράσεων και στόχων όπως αυτοί έχουν προκαθοριστεί σε κάθε πρόγραμμα, καθώς και για την ορθή οικονομική διεκπεραίωση τους, με βάση τις απαιτήσεις του εκάστοτε προγράμματος.

Βασικές αρμοδιότητες

· Συντονισμός ενημερωτικών και εκπαιδευτικών συναντήσεων

· Διοργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων και συμμετοχικών εργαστηρίων

· Συνεργασία με φορείς όπως ενδεικτικά, αλιευτικές κοινότητες, εκπαιδευτικές κοινότητες, επιχειρήσεις ξενοδοχειακού κλάδου και εστίασης, εταιρίες yachting και πώλησης ναυτικών ειδών, καταδυτικά κέντρα, δημοτικές και λιμενικές αρχές

· Συμμετοχή σε εργασίες πεδίου σχετικές με το θαλάσσιο περιβάλλον

· Συνεργασία με τοπικούς εταίρους και λοιπούς επιστημονικούς συνεργάτες των προγραμμάτων για την εκτέλεση παραδοτέων

· Σχεδιασμός και υλοποίηση επικοινωνιακού πλάνου για την προβολή των προγραμμάτων του CPF

· Εκπροσώπηση του CPF σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο στο πλαίσιο προβολής των προγραμμάτων.

· Εκπροσώπηση του CPF στον τοπικό Τύπο

· Συνεισφορά σε λοιπές δράσεις του CPF όταν κρίνεται σκόπιμο

· Αναφορά στην Εκτελεστική Διευθύντρια του CPF

Προσόντα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

· Πτυχίο ανώτατης σχολής σε σχετικό επιστημονικό τομέα (βιολογία, οικολογία, περιβαλλοντικές επιστήμες ή παρεμφερές αντικείμενο).

· Αποδεδειγμένη τριετή κατ’ ελάχιστο επαγγελματική εμπειρία σε θέματα διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος και κατά προτίμηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων

· Ικανότητα να διοργανώνει εκδηλώσεις, να εκφέρει με άνεση δημόσιο λόγο, και να συμμετέχει σε εργασίες πεδίου

· Άριστη γνώση Ελληνικών και Αγγλικών, στον προφορικό και γραπτό λόγο, και δυνατότητα επιμέλειας κειμένων και στις δύο αυτές γλώσσες.

· Επικοινωνιακή ευχέρεια, προσαρμογή ‘γλώσσας’ ανάλογα με τους συνομιλητές και μεταδοτικότητα στον προφορικό λόγο, ικανότητα γραπτών, προφορικών και ηλεκτρονικών παρουσιάσεων

· Βάση σε ένα από τα νησιά και δυνατότητα τακτικών μετακινήσεων στις Κυκλάδες

· Προσαρμοστικότητα, ικανότητα γρήγορης εκμάθησης και διαχείρισης πολλαπλών έργων, ανάληψη πρωτοβουλιών, προσοχή στη λεπτομέρεια

· Οργανωτικές δεξιότητες και ικανότητα διαχείρισης χρόνου και τήρησης προθεσμιών

· Άριστη γνώση χρήσης του MS Office

· Εξωστρέφεια και πνεύμα συνεργασίας

· Αποδεδειγμένες γνώσεις σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος, και κατά προτίμηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων

ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ

· Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε σχετική επιστήμη

· Δυνατότητες κατανόησης και διαχείρισης οικονομικών θεμάτων που σχετίζονται με την υλοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

· Εμπειρία σε υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης.

· Εμπειρία από συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα

· Γνώση επιπλέον ξένων γλωσσών

· Εμπειρία σε ΜΚΟ και γνώση της λειτουργίας τους

· Εθελοντική συμμετοχή σε δράσεις περιβαλλοντικών ΜΚΟ ή άλλων φορέων

· Γνώση άλλων Η/Υ προγραμμάτων όπως GIS, προγραμμάτων στατιστικής ανάλυσης, κλπ

· Δίπλωμα οδήγησης

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ

Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να υποβάλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και συνοδευτική επιστολή που να εξηγούν τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με το CPF και γιατί είναι κατάλληλοι/ες για τη θέση στο anni@cycladespreservationfund.org μέχρι και την Κυριακή 17.04.2022.

Τόσο το βιογραφικό όσο και η συνοδευτική επιστολή πρέπει να υποβληθούν κατά προτίμηση στα αγγλικά και να καλύπτουν ξεκάθαρα όλα τα αντικείμενα που αναφέρονται παραπάνω σχετικά με το προφίλ της θέσης.

(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*