Γ. Βρούτσης: «Έμπρακτη στήριξη της αγοράς εργασίας το μεγάλο πρόγραμμα των 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας»

Newsroom
29/09/2020 2:55
 
 
 

Την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου ξεκινά το μεγάλο ανοικτό πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, το οποίο ο Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε ως «εμπροσθοβαρή και δυναμική δράση που στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας, προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτεί 6 μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, δίνοντας κίνητρα για νέες προσλήψεις ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει, με ειδική ρήτρα, την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα (συνολικού προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ) διαθέτει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια άνεργους καθώς η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας.

Το πρόγραμμα, το οποίο – σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας – αποτελεί υλοποίηση των πρόσφατων εξαγγελιών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

(Visited 56 times, 1 visits today)