Διετής σύμβαση εργασίας στα ξενοδοχεία με αυξήσεις το 2017

admin
17/02/2016 12:02
 
 
 

Τη νέα διετή Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, συνυπέγραψαν την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ).

Η συμφωνία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 και προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία στο επίπεδο των 761 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, καθώς και αύξηση 1{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} από την 1η Απριλίου 2017.

Πρόκειται για την τρίτη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφουν οι δύο πλευρές, από το 2012, η οποία διατηρεί το σύνολο των επιδομάτων και των θεσμικών διασφαλίσεων των προηγουμένων Συμβάσεων και για τη δεύτερη, κατά σειρά, που προβλέπει αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.

«Χαιρετίζουμε την υπογραφή της νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για τρίτη συνεχόμενη φορά. Πρόκειται για ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα στη συλλογική προσπάθεια θωράκισης των εργασιακών συνθηκών στον ξενοδοχειακό κλάδο, σε αντίθεση με το γενικότερο κλίμα σαρωτικών μεταβολών και ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας την τελευταία πενταετία. Οι Έλληνες ξενοδόχοι αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, την εμπιστοσύνη τους στη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ως βασικό εργαλείο για την επίτευξη κοινωνικής συνοχής, καθώς και τη σταθερή προσήλωσή τους στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση», δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος. Και πρόσθεσε ότι «μαζί με τους εργαζομένους, δείχνουν το δρόμο της συναίνεσης και της συνεννόησης που πρέπει όλοι να ακολουθήσουν, για την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στο δρόμο της ανάπτυξης».

Όπως τονίζεται, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στα ελληνικά ξενοδοχεία κινήθηκαν με συνέπεια, ειλικρινή διάλογο και υπευθυνότητα, με κοινό στόχο την ανάγκη εξασφάλισης της εργασιακής ειρήνης στον πλέον σημαντικό και ελπιδοφόρο κλάδο της εθνικής οικονομίας, τη διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό κλάδο και την ανάγκη διατήρησης και αύξησης των θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο των περιορισμών που δημιουργεί η ύφεση των επτά τελευταίων ετών.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*