Πορτομπέλο γεμιστά με ξινομυζήθρα και καπνιστό αλλαντικό

Newsroom
26/06/2023 13:14
 
 
 

 

Τα καφετιά μανιτάρια με το κοντό «ποδαράκι» και το πλατύ «καπέλο» γεμιστά είναι ακόμη πιο ωραία κι αυτή η συνταγή το αποδεικνύει και με το παραπάνω.

Υλικά
Μερίδες: 2

4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
5 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα από baby σπανάκι ή ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια)
120 γρ. νούμπουλο * ή καπνιστό ζαμπόν
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, χτυπημένο
1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού

Διαδικασία

• Για να φτιάξουμε πορτομπέλο γεμιστά με ξινομυζήθρα και καπνιστό αλλαντικό, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

• Στη συνέχεια, κόβουμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

• Κόβουμε το αλλαντικό σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με την ξινομυζήθρα, το σπανάκι ή τη ρόκα, το αυγό, τον άνηθο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

• Λαδώνουμε ένα ταψάκι.

• Βάζουμε τα μανιτάρια με την κούπα στραμμένη προς τα πάνω και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.

• Τα γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

• Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί.

• Σερβίρουμε τα πορτομπέλο με την ξινομυζήθρα και το καπνιστό αλλαντικό αμέσως και συνοδεύουμε με ψωμί και μια ντοματοσαλάτα (όπως η ντοματοσαλάτα με σάλτσα φέτας).

Μυστικά

*Το νούμπουλο είναι καπνιστό αλλαντικό Κερκυραϊκής προέλευσης από χοιρινό κόντρα φιλέτο. Το βρίσκουμε σε καλά ντέλι και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

10′ προετοιμασία
25′ ψήσιμο
Σύνολο: 35′

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 150 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*