Τα καφετιά μανιτάρια με το κοντό «ποδαράκι» και το πλατύ «καπέλο» γεμιστά είναι ακόμη πιο ωραία κι αυτή η συνταγή το αποδεικνύει και με το παραπάνω.
Υλικά
Μερίδες: 2
4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
5 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα από baby σπανάκι ή ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια)
120 γρ. νούμπουλο * ή καπνιστό ζαμπόν
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, χτυπημένο
1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
Διαδικασία
• Για να φτιάξουμε πορτομπέλο γεμιστά με ξινομυζήθρα και καπνιστό αλλαντικό, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
• Στη συνέχεια, κόβουμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
• Κόβουμε το αλλαντικό σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με την ξινομυζήθρα, το σπανάκι ή τη ρόκα, το αυγό, τον άνηθο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Λαδώνουμε ένα ταψάκι.
• Βάζουμε τα μανιτάρια με την κούπα στραμμένη προς τα πάνω και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
• Τα γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
• Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί.
• Σερβίρουμε τα πορτομπέλο με την ξινομυζήθρα και το καπνιστό αλλαντικό αμέσως και συνοδεύουμε με ψωμί και μια ντοματοσαλάτα (όπως η ντοματοσαλάτα με σάλτσα φέτας).
Μυστικά
*Το νούμπουλο είναι καπνιστό αλλαντικό Κερκυραϊκής προέλευσης από χοιρινό κόντρα φιλέτο. Το βρίσκουμε σε καλά ντέλι και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
10′ προετοιμασία
25′ ψήσιμο
Σύνολο: 35′
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις