Γλυκοπικάντικο σουβλάκι με μέλι και μουστάρδα

Newsroom
03/07/2023 19:25
 
 
 

 

Ζουμερό και μαλακό σουβλάκι με μέλι και μουστάρδα, μια υπέροχη, πρωτότυπη και αρωματική συνταγή για σουβλάκια μοσχαριού.

Υλικά
Τεμάχια: 8

• 900 γρ. μοσχάρι από το άνω μέρος του κιλότου (πικάνια), κομμένο σε κύβους περίπου 4-5 εκ.

Για τη μαρινάδα

• 130 γρ. μουστάρδα καυτερή
• 130 γρ. μέλι θυμαρίσιο
• 30 γρ. σιναποσπόρος, καλά κοπανι- σμένος (είναι το βασικό συστατικό της μουστάρδας και τον βρίσκουμε στα μπαχαράδικα)
• 100 ml έτοιμος καφές εσπρέσο
• 11⁄2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
• 100 ml χυμός μήλου
• 70 ml σάλτσα σόγιας
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

• Για το γλυκοπικάντικο σουβλάκι με μέλι και μουστάρδα, σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Ρίχνουμε το κρέας και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστεί.
• Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα (την κρατάμε στην άκρη), το περνάμε από 8 μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια, μοιράζοντάς το ισόποσα. Είτε τα ψήσουμε στα κάρβουνα είτε σε ψησταριά υγραερίου, πρέπει η φωτιά να είναι μέτρια προς δυνατή. Κάνουμε τακτικά γυρίσματα. Είναι προτιμότερο να τα ψήσουμε σε σχάρα, για να στάζουν τα λίπη.Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που μας έμεινε.
• Χρειάστηκαν – τόσο στα κάρβουνα όσο και στην ψησταριά υγραερίου (18,7KW)– 15 λεπτά με τακτικά γυρίσματα.
• Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ζεστές πίτες.

1 ώρα και 10′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25′

Κλεομένης Ζουρνατζής

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 127 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*