Κολοκυθοανθοί πανέ, γεμιστοί με λευκά τυριά, τραγανό μπέικον και καπνιστό τσίλι

Newsroom
02/08/2023 23:13
 
 
 

 

Οι ανθοί γίνονται έξοχοι τηγανητοί, περασμένοι από νόστιμο κουρκούτι. Μεζές περιωπής.

Υλικά

Μερίδες: 6

• 30 φρέσκοι κολοκυθοανθοί, πλυμένοι, καθαρισμένοι και στραγγισμένοι
• άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

• 350 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
• 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
• 250 γρ. μανούρι, χοντροτριμμένο
• 1 κοφτό κουτ. γλυκού νιφάδες από αποξηραμένη καπνιστή πιπερίτσα τσίλι (σε όλα τα μπαχαράδικα) ή καπνιστή πάπρικα
• 5-6 φέτες μπέικον, ψημένες στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανές και στη συνέχεια θρυμματισμένες
• 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα λίγο αλάτι

Για το κουρκούτι

• 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 450 ml μπίρα ξανθιά
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Γέμιση

1. Για να φτιάξουμε κολοκυθοανθούς πανέ, γεμιστούς με λευκά τυριά, τραγνό μπέικον και καπνιστό τσίλι, αρχικά χτυπάμε, στον πολυκόφτη, μαζί τα τυριά, μέχρι να γίνουν μια αρκετά ομοιογενής και πυκνή κρέμα. Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε μπολ.

2. Προσθέτουμε τις νιφάδες καπνιστής πιπερίτσας ή την πάπρικα, το μπέικον και τα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

3. Γεμίζουμε τους ανθούς με το μείγμα της γέμισης, φτάνοντας μέχρι τη μέση.

4. Στρίβουμε τις άκρες των ανθών σαν πουγκί για να σφραγίσουμε τη γέμιση και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.

Τηγάνισμα

1. Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε 3-4 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.

2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπίρα μέχρι να φτιάξουμε ένα μέτρια πυκνό κουρκούτι και αλατοπιπερώνουμε.

3. Βουτάμε έναν έναν τους ανθούς στο κουρκούτι, ανασηκώνουμε αφήνοντας να στάξει η περίσσεια και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις.

4. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, και τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

5. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

6. Αφαιρούμε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε, τους κολοκυθοανθούς πανέ, γεμιστούς με λευκά τυριά, τραγανό μπέικον και καπνιστό τσίλι, ζεστούς.

Μυστικά

Οι ανθοί γίνονται έξοχοι τηγανητοί, περασμένοι από νόστιμο κουρκούτι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η γέμιση πρέπει να περιέχει υλικά που δεν θέλουν πολύ μαγείρεμα, όπως εδώ τα τυριά που με το τηγάνισμα μετατρέπονται σε μια πυκνή, απολαυστική κρέμα. Μεζές περιωπής.

35′ προετοιμασία
20′ τηγάνισμα
Σύνολο: 55′

Περικλής Κοσκινάς

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 160 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*