Με …αέρα Νάξου οι εκπομπές «Κοινωνία ώρα Mega» του MEGA και «Newsroom» του ΣΚΑΪ

Newsroom
03/08/2023 19:52
 
 
 

 

Γεμάτη από …Νάξο και νησιώτικο αέρα ήταν oι σημερινές εκπομπές «Κοινωνία Ώρα Mega» του MEGA και «Newsroom» του ΣΚΑΪ που φιλοξένησαν ζωντανά τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού Δημήτρη Καπούνη.

«Κοινωνία Ώρα Mega»

Ο κ. Καπούνης με τη δημοσιογράφο Μπάγια Αντωνοπούλου και τον παρουσιαστή Χρήστο Νέζο μετέφεραν στις οθόνες τις ομορφιές του νησιού, την υπέροχη γαστρονομία του αλλά και το κέφι των νησιωτών με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Με φόντο την εμβληματική Πορτάρα η Μπάγια Αντωνοπούλου και ο Χρήστος Νέζος έφτιαξαν την… ομελέτα «α λα Μπάγια» με ναξιώτικα υλικά, όπως τη γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Στην κάμερα μίλησε και ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην τουριστική κίνηση στη Νάξο αλλά και στον πρωτογενή τομέα του νησιού και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ζητώντας ξανά τη στήριξη της Πολιτείας.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «Η παραγωγή της γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. έχει μειωθεί, λόγω μείωσης της παραγωγής του γάλακτος. Από το 2021 έως σήμερα η παραγωγή γάλακτος έχει μειωθεί κατά δέκα τόνους. Έχουν κλείσει αρκετοί στάβλοι λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής». Παράλληλα ο κ. Καπούνης λόγω των παραπάνω ζητημάτων, προέβλεψε ότι το χειμώνα η Ένωση θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τα προϊόντα της. «Ο πρωτογενής τομέας είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ επιδότηση» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η πολιτεία δεν έχει ενδιαφερθεί στο ελάχιστο για τον κτηνοτρόφο».

«Newsroom» του ΣΚΑΪ

Σχετικά με την τουριστική κίνηση στη Νάξο μίλησαν στην εκπομπή «Newsroom» του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης ξενοδόχος, Μιχάλης Κρητικός.

Η ζωντανή σύνδεση έγινε από τη φημισμένη παραλία του Αγίου Προκοπίου όπου οι κ.κ. Καπούνης και Κρητικός εξήγησαν τι είναι αυτό που κάνει το νησί της Νάξου να ξεχωρίζει ως προορισμός.

Μέσα από την εκπομπή ο Δημήτρης Καπούνης προανήγγειλε τη διεξαγωγή του Food Experience της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και της Γιορτής της Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τους παρουσιαστές και τους τηλεθεατές της εκπομπής «ταξίδεψαν» στο Αιγαίο με όμορφη νησιώτικη μουσική οι Μαρία Μάκαρη, ο Γιάννης Πειραιώτης και ο Μανώλης Ξενικουδάκης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 493 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*