Η δροσερή, ζουμερή ντομάτα γίνεται μια ιδιότυπη, ωμή σάλτσα μαζί με κρόκο Κοζάνης, λεμόνι και μαντζουράνα και αρωματίζει μοναδικά τη φίνα και ζουμερή τσιπούρα. Πιάτο περιωπής!
Υλικά
Μερίδες: 4
• 700 γρ. φιλέτα τσιπούρας με το δέρμα τους (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
• 30 ml ελαιόλαδο
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 2 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ξερή, τριμμένη
Για τη σάλτσα
• 350 γρ. ντομάτες, χοντροκομμένες
• 50 ml χυμός λεμονιού
• 1/4 κουτ. γλυκού κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη
• 70 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
1. Για να φτιάξουμε τσιπούρα σε φιλέτα με ντομάτα και λάιμ, ξεκινάμε χαράσσοντας σε 2-3 σημεία τα φιλέτα της τσιπούρας, από την πλευρά που είναι το δέρμα τους. Αλατίζουμε τα ψάρια.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα φιλέτα τσιπούρας (με το δέρμα προς τα κάτω) και τα «ψήνουμε» για περίπου 2-3 λεπτά.
3. Τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.
Σάλτσα
1. Χτυπάμε τις ντομάτες για 2 λεπτά στον πολυκόφτη και τις σουρώνουμε σε ένα μπολ.
2. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον κρόκο Κοζάνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρισμα
1. Βάζουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
2. Σκορπίζουμε το ξύσμα και τη μαντζουράνα και σερβίρουμε.
10′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Food styling: Σταυρούλα Φουτσά
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις