Παγωτό Πορτοκάλι με Κομματάκια Σοκολάτας…μια αξεπέραστη γεύση

Newsroom.
08/06/2024 07:03
 
 
 

Σπιτικό Παγωτό Πορτοκάλι με Κομματάκια Σοκολάτας, μια δροσιστική εμπειρία γεμάτη με πλούσια γεύση πορτοκαλιού και τραγανές πινελιές σοκολάτας.

Η κρεμώδης υφή του παγωτού αγκαλιάζει τα ζουμερά κομμάτια σοκολάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό που θα σας μαγέψει.

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou

Υλικά:
Για το Παγωτό Πορτοκάλι
130 γρ Πολτοποιημένο Πορτοκάλι
230 γρ Κρύο Ζαχαρούχο Γάλα
270 γρ Κρύα Κρέμα Γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά Σαντιγί
1 Βανίλια
Ξύσμα από μισό Πορτοκάλι

Για το Γλάσο Σοκολάτας
170 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
15 γρ Λάδι Καρύδας

Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε τα πορτοκάλια κρατώντας τη σάρκα από το πορτοκάλι (προσοχή όχι το λευκό διότι θα πικρίσει) τα τοποθετούμε μέσα στο multi και τα πολτοποιούμε.
Αδειάζουμε τα πολτοποιημένο πορτοκάλι σε ένα μικρό μπολάκι το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε και πάμε να χτυπήσουμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί.
Όταν είναι έτοιμη η σαντιγί μας (προσοχή όχι να είναι πολύ σφιχτή) σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κρύο ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε ελαφρώς το χτύπημα να μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Όταν έχουν ενωθεί τα υλικά προσθέτουμε και το πολυτοποιημένο πορτοκάλι και συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα να ενωθεί και αυτό.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής για ωραιότερη εμφάνιση.
Αυτό ήταν… έτοιμο το παγωτό μας, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από μισό πορτοκάλι, ανακατεύουμε ελαφρώς και το αδειάζουμε σε ένα ταπεράκι, το οποίο το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία ώρα.
Μετά από μία ώρα βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη έχουμε λιώσει σοκολάτα με λάδι καρύδας, όπου το προσθέτουμε στο παγωτό δημιουργώντας κομματάκια σοκολάτας όπου συμβάλλει στην ωραία υφή του συγκεκριμένου παγωτού
Φυσικά είναι εντελώς προαιρετικό το συγκεκριμένο στάδιο αλλά πιστέψτε με ταιριάζει φανταστικά.
Βάζουμε το παγωτό πίσω στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς.

Συνήθως το σερβίρω μετά από 24 ώρες για να δείτε πόσο μαλακό και αφράτο έχει γίνει.

Καλή σας όρεξη!!!

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 170 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*