Νάξος: Μια γαστρονομική εμπειρία στο «Φάρο» του Αλυκού

Φάρος Αλυκού
Newsroom
12/06/2024 20:37
 
 
 

 

Μια παρέα φίλων αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το εστιατόριο «Φάρος» στο Αλυκό Νάξου για μια μοναδική γευστική εμπειρία. Με το καλοκαίρι να έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του, η αναζήτηση για την απόλυτη γαστρονομική απόδραση μας οδήγησε σε αυτό το πανέμορφο σημείο δίπλα στο κεδροδάσος και την παραλία Χαβάη.

Φάρος Αλυκού

Εντυπώσεις και συναντήσεις

Κατά την άφιξή μας, με ενθουσιασμό παρατηρήσαμε τον όμορφο χώρο, που αποπνέει μια αίσθηση ζεστασιάς και φιλοξενίας. Καθίσαμε στον όμορφο εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, όπου η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη από αρώματα μαμαδίστικης κουζίνας. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω έναν από τους ιδιοκτήτες, τον Στέφανο, ο οποίος με ευχαρίστηση μοιράστηκε μαζί μας την ιστορία του «Φάρου». Το εστιατόριο άνοιξε για πρώτη φορά στις 4 Ιουλίου 1992 από τον Ηλία και την Ειρήνη, ένα ζευγάρι που με την αγάπη τους για τη σπιτική κουζίνα της Νάξου δημιούργησαν έναν γαστρονομικό παράδεισο με συνταγές από ντόπια προϊόντα και γεύσεις βγαλμένες από την παράδοση.

Φάρος Αλυκού Φάρος Αλυκού

Το μενού: Θαλασσινά και κρεατικά

Η παρέα μας είχε διχαστεί όσον αφορά τις προτιμήσεις στο φαγητό. Οι μισοί ήθελαν θαλασσινά και οι υπόλοιποι κρεατικά, έτσι αποφασίσαμε να επιλέξουμε πιάτα που να καλύπτουν όλες τις επιθυμίες.

Για τους λάτρεις των θαλασσινών, επιλέξαμε γαρίδες ψητές με σως λεμονιού, οι οποίες ήταν ζουμερές και γευστικές, συνοδευόμενες από φρέσκια πράσινη σαλάτα και τραγανές πατάτες τηγανιτές. Το γεμιστό καλαμάρι στη σχάρα ήταν επίσης εξαιρετικό, γεμισμένο με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και φέτα, ενώ το χταπόδι στη σχάρα, σερβιρισμένο με φάβα και μαυρομάτικα φασόλια, έκλεψε τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του.

Φάρος Αλυκού

Από την άλλη πλευρά, οι λάτρεις των κρεατικών απολαύσαμε παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο με σως μουστάρδας και πατάτες τηγανιτές, καθώς και μπιφτέκι γεμιστό με ντομάτα, φέτα και ρίγανη. Το αρνί στο φούρνο με κυδωνάτες πατάτες και το λεμονάτο αγριοκάτσικο Νάξου ήταν πιάτα που συνδύαζαν την παράδοση με την εξαιρετική εκτέλεση.

Γευστικές απολαύσεις και γλυκές εκπλήξεις

Η κάθε μπουκιά στο «Φάρο» ήταν μια πρόσκληση σε ένα ταξίδι γευστικής απόλαυσης. Κλείσαμε το γεύμα μας με παραδοσιακό μπακλαβά, σοκολατόπιτα με παγωτό και ένα δροσερό τσιζ κέικ με βύσσινο.

Φάρος Αλυκού

Φάρος Αλυκού

Μια εμπειρία που θα θυμόμαστε

Ο «Φάρος» του Αλυκού δεν είναι απλά ένα εστιατόριο, αλλά ένας προορισμός που συνδυάζει την παραδοσιακή κουζίνα με τη ζεστασιά της φιλοξενίας. Η ιστορία του μαγαζιού, οι γεύσεις και η φιλική ατμόσφαιρα το καθιστούν ιδανικό σημείο για όσους επιθυμούν να απολαύσουν μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία.

Γνωρίστε το κι εσείς και σίγουρα θα γίνει ο αγαπημένος σας γαστρονομικός …«Φάρος».

Φάρος Αλυκού Φάρος Αλυκού Φάρος Αλυκού Φάρος Αλυκού Φάρος Αλυκού Φάρος Αλυκού

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.792 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*