Γαελόπιτα Αιγαίου (μεζές με αθερίνα ή μικρό γαύρο)

Newsroom.
18/06/2024 06:54
 
 
 

 

Η ανεπανάληπτη “Γαελόπιτα” ή “Αθερινόπιτα” που μπορούμε να την βρούμε σε διάφορα νησιά του Αιγαίου.

Μία συνταγή με αθερίνα με πολύ απλά βήματα που θα σας ξετρελάνει! Δεν είναι τίποτα παραπάνω από τηγανητή αθερίνα με κρεμμύδια με τη διαφορά ότι τηγανίζονται όλα τα υλικά μαζί και σχηματίζουν μία πολύ νόστιμη πίτα.

Υλικά:
●1 κιλό αθερίνα
●2 φλιτζ. αλεύρι
●1 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους
●2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
●1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
●1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
●1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
●1 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
●1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα (ή 1,5 κ.γλ. μπέικιν)
●Ελαιόλαδο
●Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα ψάρια.
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με αλάτι ανακατεύοντάς τα και κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 15 λεπτά.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις ντομάτες με τον χυμό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα βότανα, το τυρί και τη μαγειρική σόδα.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Προσθέτουμε τα ψάρια και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε 5 εκ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με τα ψάρια μέσα στο καυτό λάδι.
Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και προσθέτουμε λάδι, εάν χρειαστεί.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Φώτο : alwayshungry.gr

Πηγή: https://secretkitchenandtravel.gr/

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*