Καρακάση και Διαγούπη μαγειρεύουν για το 6ο Food Experience Graviera Naxos – Συνδέσεις με MEGA, Action24 και Αθήνα 9,84 (video)

Newsroom
16/06/2024 23:43
 
 
 

 

Γεύση από τις γεύσεις και τις δράσεις του 6ου Food Experience Graviera Naxos, το οποίο διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου υπό την αιγίδα του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας, πήραν σήμερα το «Mega Σαββατοκύριακο» και το «Action Σαββατοκύριακο».

Οι δύο εκπομπές, του Mega και του Action 24 αντίστοιχα, συνδέθηκαν ζωντανά με το εύφορο περιβόλι του Estia Kouros Empeiria στις Μέλανες και έμαθαν όλες τις πληροφορίες για την εκδήλωση. Στη ζωντανή σύνδεση με το Mega, τις πληροφορίες μετέδωσε ο παρουσιαστής της τηλεόρασης, Χρήστος Νέζος, ενώ στη σύνδεση με το Action 24, ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του καναλιού, Ξενοφών Σκιντζής.

Μάλιστα, στον «αέρα» του «Mega Σαββατοκύριακο» έγινε και ένα cooking lesson από τον masterchef Χρήστο Μπάρκα, που έφτιαξε μία καταπληκτική πίτσα με γραβιέρα Νάξου με τη βοήθεια των εξαιρετικών ηθοποιών, Ελένης Καρακάση και Τζένης Διαγούπη. Ο σεφ μαγείρεψε και στη διάρκεια του «Action Σαββατοκύριακο» και δημιούργησε ένα πιάτο με ζυμαρικά με σάλτσα από ελαιόλαδο, δυόσμο και μαϊντανό, προσθέτοντας μπόλικη τριμμένη γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. από πάνω!

Στην κάμερα μίλησαν και ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος τόνισε πως η γραβιέρα Νάξου βάζει πλώρη να κατακτήσει και την Αμερική και τον Καναδά, ενώ θα πάει και στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Τσαμίχας.

Αμφότερες οι ζωντανές συνδέσεις έκλεισαν με υπέροχες και πολυαγαπημένες νησιώτικες μελωδίες, με τον Γιάννη Πειραιώτη στο βιολί και τον Βαγγέλη Κακλαμάνο στο λαούτο!

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Επιπλέον, για το 6ο Food Experience Graviera Naxos, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της Νάξου, αναφέρθηκε, σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Μένουμε Αθήνα» του Αθήνα 9,84, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας, θα πάμε του χρόνου σε ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας για να τους συστήσουμε τη γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και να φτιάξουμε με αυτή και άλλα προϊόντα του νησιού μας ιταλικές συνταγές. Θα πάμε, επίσης, και στη Σικελία, στο χωριό της Νάξου, για να παρουσιάσουμε πάλι τη γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και τα άλλα μας προϊόντα. Χτίζουμε από τώρα αυτή τη συμφωνία για να την υλοποιήσουμε τον επόμενο χρόνο», αποκάλυψε ο κ. Καπούνης, αφού πρώτα είχε σταθεί στις δράσεις του 6ου Food Experience Graviera Naxos.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα «πάρα πολλά», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα της Νάξου: «Είναι η λειψυδρία, είναι η ξηρασία. Το λέω και το πιστεύω ότι, αν δεν ενδιαφερθούν να φτιάξουμε κάποια πράγματα στη Νάξο, θα έρθει το τέλος του πρωτογενή τομέα του νησιού μας. Η Νάξος θα γίνει κρανίου τόπος. Πρέπει η Πολιτεία να σταθεί δίπλα μας. Εδώ και 15 χρόνια το φράγμα του Τσικαλαριού, αν και δημοπρατήθηκε, δεν προχωρά, ενώ οι αγρότες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις αφαλατώσεις που υπάρχουν παρά μόνο ο τριτογενής τομέας. Και είναι ακόμα Ιούνιος – τον Αύγουστο δεν θα έχουν ούτε τα ζώα να πιουν νερό. Δεν ενδιαφέρεται κανείς. Πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το θέμα η Πολιτεία. Υπάρχει και η επιλογή της δημιουργίας τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον βιολογικό της Νάξου, για να αξιοποιούνται τα λύματα, αυτό, όπως έχω ενημερωθεί, έχει υψηλό κόστος, αλλά όχι πάνω από 5 εκατ. ευρώ».

Ακούστε τις δηλώσεις του Δημήτρη Καπούνη στον Αθήνα 9,84:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 298 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*