Εκπληκτικά ρολά κανέλας με σοκολάτα ή γέμιση μήλο – πολύ εύκολα και γρήγορα

Newsroom.
17/06/2024 06:45
 
 
 

Ένα εκπληκτικό επιδόρπιο, πρωινό ή σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. 

Γίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ το αποτέλεσμα ενθουσιάζει..
Να προτιμήσετε κανέλα Κεϋλάνης.

Εκπληκτικά ρολά κανέλας με σοκολάτα ή γέμιση μήλο από την Άννα Καταχανά

Υλικά:
250 γρ. γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
120 γρ. ζάχαρη καστανή
80 γρ. Λιωμένη μαργαρίνη
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. αλάτι
700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό

Για τη γέμιση
100 γρ. Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
5 κ.σ κανέλα
Προαιρετικό 1 μήλο κομμένο σε λεπτές φλούδες

Για το γλάσο σοκολάτας :
100 γρ. Κουβερτούρα
70γρ. Κρέμα γάλακτος

Εναλλακτικό γλάσο :
100γρ. Άχνη
3 κ.σ γαλα
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ (σε μια λεκάνη εάν δεν έχουμε μίξερ) ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να διαλυθεί η μαγιά μέσα στο γάλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το αλάτι και το αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για περίπου 6-7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα (ή ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να μην κολλάει στην λεκάνη).
Ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι ή λιωμένη μαργαρίνη στην λεκάνη και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και περιμένουμε 1 ώρα να φουσκώσει η ζύμη.
Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και ανοίγουμε την ζύμη με την βοήθεια ενός πλάστη. Προσπαθούμε να της δώσουμε ένα σχήμα ορθογώνιο, με το πάχος της ζύμης γύρω στο μισό εκατοστό.

Για τη γέμιση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την μαργαρίνη, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Απλώνουμε τη γέμιση (και το μήλο) με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης .
Αφήνουμε λίγο στην άκρη χωρίς γέμιση και ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να κολλήσει η ζύμη στο τελείωμα.
Κόβουμε τα ρολά και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά και στην συνέχεια περιχύνουμε το γλάσο ή την σοκολάτα όπως προτιμούμε.

Πηγή: emvolos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*