Ο πρωτογενής τομέας εκπέμπει SOS μέσω της 15ης Γιορτής της πατάτας Νάξου (video)

Newsroom.
08/09/2024 21:25
 
 
 

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον πρωτογενή τομέα κρούουν εκπρόσωποι του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου αλλά και σπουδαίοι άνθρωποι από τον χώρο της γαστρονομίας της Ελλάδας, οι οποίοι δίνουν το «παρών» στη 15η Γιορτή πατάτας Νάξου που διοργανώνει στο νησί  η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Στην εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο» του Action 24 ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Παύλος Σατολιάς και η Διαμάντω Κρητικού, μέλος των ΔΣ της ΕΘΕΑΣ και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας γενικά και της Νάξου ειδικότερα, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας προς επίλυσή τους.

«Το πώς επηρεάζει η κλιματική κρίση τη γαστρονομία το έχουμε ήδη διαπιστώσει», τόνισε ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλώντας στον αγαπημένο δημοσιογράφο και παρουσιαστή της τηλεόρασης, Χρήστο Νέζο, στον «αέρα» της εκπομπής «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ. Ο εμβληματικός σεφ πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, η τιμή του λαδιού εκτοξεύθηκε λόγω χαμηλής παραγωγής, η οποία οφείλεται σε καιρικές συνθήκες. Επίσης, η παραγωγή της πατάτας Νάξου έχει μειωθεί κατά 70%, ενώ τα σύκα, που τα τρώγαμε τζάμπα, φέτος έχουν φθάσει ως και 16 ευρώ το κιλό! Το μόνο που έχει μείνει φθηνό είναι τα εισαγόμενα κρέατα από άλλες χώρες».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*