Αγαπημένα σουτζουκάκια θα φτιάξουμε σήμερα με μια πολύ απλή συνταγή, που θα πρέπει να την αποθηκεύσετε για το επόμενο κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά:
•1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή σκόνη σκόρδου
•2 κ.σ. κρασί
•2 αυγά
•½ φλυτζάνι βρώμη αλεσμένη (όταν βαριέμαι πολύ βάζω νιφάδες κανονικά και πάλι είναι οκ)
•1 κ.σ. κύμινο
Για την σάλτσα:
•1 κ.σ. ελαιόλαδο
•1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
•1 φύλλο δάφνης
•250 ml νερό
•400 γρ. ντομάτα κονκασέ
•1 στικ κανέλα
Εκτέλεση:
Όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ, ζυμώνω, πλάθω και βάζω σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνω στους 180 , αντιστάσεις για περίπου 20-30′.
Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζω για 10΄- 15΄ μέχρι να δέσει.
Τέλος, ρίχνω μέσα τα σουτζουκάκια και τ’ αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις για 10΄.
Εγώ συνόδευσα με πουρέ αλλά είναι τέλεια και με ρυζάκι!!!
Καλή Όρεξη!!!
Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
One Comment