Taste Atlas: Στην κορυφή η ελληνική κουζίνα με πρωταγωνίστρια τη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ (video)

Newsroom
17/12/2024 22:51
 
 
 

 

Η ελληνική κουζίνα κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τον παγκόσμιο χάρτη γεύσεων Taste Atlas, με τη γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. να έχει σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία. Ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην προσφορά του ναξιώτικου τυριού στην αγορά, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη ποιότητά του και την προσιτή τιμή του.

«Εορτάζουμε φέτος τα 70 χρόνια της γραβιέρας Νάξου, παράγοντας πάνω από 1.200 τόνους τυριού στο νέο μας σύγχρονο Τυροκομείο, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της χρονιάς, εξασφαλίζοντας ότι το τυρί μας μπορεί να βρίσκεται σε κάθε τραπέζι», τόνισε ο κ. Καπούνης.

Παράλληλα, ο κ. Καπούνης έθιξε και το θέμα της παραποιημένης «πατάτας Νάξου» στις λαϊκές αγορές, τονίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναξιώτικη αγροτική παραγωγή. «Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα με τις παράνομες “βαπτίσεις” της πατάτας Νάξου. Η πραγματική πατάτα Νάξου δεν έχει καν φύγει από το νησί και εμείς ετοιμαζόμαστε να διαθέσουμε το προϊόν τυποποιημένο και εγγυημένο, σε σύντομο χρόνο, σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ», κατέληξε εξηγώντας τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της αυθεντικότητας των τοπικών προϊόντων.

Η ελληνική κουζίνα, με τέτοια παραδείγματα ποιότητας και αυθεντικότητας, διατηρεί τη φήμη της παγκοσμίως, όπως καταδεικνύει η κορυφαία θέση στο Taste Atlas.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*