Η γραβιέρα Νάξου ήταν η πρωταγωνίστρια της συνταγής που μαγείρεψαν στο ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Ηλίας Φουντούλης και η Όλγα Κεφαλογιάννη!
Οι δυο chef, οικοδεσπότες της εκπομπής «Food n’ Friends» του ΣΚΑΪ έφτιαξαν με τη βοήθεια της Όλγας Κεφαλογιάννη, λαχταριστά τυροπιτάκια με γραβιέρα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, μέλι και σουσάμι…
Ιδού η συνταγή:
Τι θα χρειαστούμε
10 φύλλα κρούστας
300 γρ. Γραβιέρα ΕΑΣ Νάξου
2 κουτ. σούπας σουσάμι
½ φλιτζάνι μέλι
Ελαιόλαδο Χρυσελιά
Πώς θα τα φτιάξουμε
Σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι. Κόβουμε τη γραβιέρα Νάξου σε μπαστουνάκια. Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και κόβουμε σε μήκος λίγο μεγαλύτερα από τα μπαστουνάκια της γραβιέρας. Τυλίγουμε σε μικρά ρολάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ρολάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με μέλι και σουσάμι και σερβίρουμε.
Δείτε την εκπομπή: ΕΔΩ (συνταγή τυροπιτάκια με γραβιέρα της ΕΑΣ στο 25:00)