Μύδια σαγανάκι με μπρούσκο κόκκινο κρασί και ξυνομυζήθρα ορεινής Νάξου

μύδια σαγανάκι
Newsroom
15/06/2019 01:47
 
 
 

 

Καλοκαιράκι στο νησί… είτε είμαστε διακοπές δίπλα στο κύμα είτε όχι, τα ψάρια και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους!!

Η Νάξος είναι γνωστή για τη γαστρονομία και τα πλούσια τοπικά προϊόντα τα οποία οι Ναξιώτισσες μαγείρισσες δεν τα αφήνουν να πάνε χαμένα, αφού τα συνδυάζουν με ψαρικά ή κρεατικά φτιάχνοντας τις πιο νόστιμες και ευφάνταστες συνταγές!

Η Μαριέττα Γαλάνη μας μαγειρεύει μύδια σαγανάκι με μπρούσκο κόκκινο κρασί και ξυνομυζήθρα ορεινής Νάξου…

Τι θα χρειαστούμε

15 μύδια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. βούτυρο Νάξου
1 καυτερή πιπερίτσα
4 ντομάτες ώριμες χοντροκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι κρασί μπρούσκο
αλατοπίπερο
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
βασιλικό φρέσκο και αν υπάρχει και φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ελάχιστο ξύδι
λίγη ζάχαρη
ξινομυζήθρα για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξουμε

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέσα σε φαρδύ τηγάνι. Ρίχνουμε αλάτι και σιγά σιγά τη ντομάτα, όσο πίνει το νερό της ρίχνουμε τα μπαχαρικά, την πιπεριά, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και το ξύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και λίγο νερό. Μόλις διαλύσει ο πελτές καλά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα μύδια. Μόλις ανοίξουν τα μύδια μας (σε τρία λεπτά περίπου), σβήνουμε με κρασί που το ρίχνουμε στην άκρη του τηγανιού. Τα αφήνουμε σκεπασμένα για 1 λεπτό και σερβίρουμε με ξινομυζήθρα.

(Visited 352 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*