Καιρός της εβδομάδας: Αίθριος και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Newsroom
13/02/2022 16:11
 
 
 

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα και με το θερμόμετρο, προς το τέλος της εβδομάδας, να ανεβαίνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τη Δευτέρα (15-02-2022) στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφόρ.
Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη για τη Δευτέρα (14-02-2022)

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της εβδομάδας

ΤΡΙΤΗ 15-02-2022

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο νότιοι 3 με 4 και στην υπόλοιπη χώρα αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά του 10 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-02-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία τοπικά 5 και στο Ιόνιο έως 6
μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 17-02-2022

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και νότια με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα νοτιοδυτικά μέχρι το απόγευμα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο Ιόνιο τις πρωινές τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-02-2022

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και μόνο τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19-02-2022

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα. Από το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά, και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

(Visited 265 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*