Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται ο «Φίλιππος» με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες – Πότε θα «χτυπήσει» τις Κυκλάδες

Newsroom
08/03/2022 13:52
 
 
 

 

Βαρυχειμωνιά μέσα στην Άνοιξη…

Αλλάζει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα καθώς τη χώρα μας θα την «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Φίλλιπος» που θα φέρει χιόνια και πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ο «Φίλιππος» θα επηρεάσει και τα νησιά των Κυκλάδων στα οποία τις επόμενες μέρες προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο.

Η ΕΜΥ εξέδωσε πριν από λίγο, έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με το οποίο ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη χώρα με κακοκαιρία που θα έχει το όνομα «Φίλιππος» («Filippos»). Η κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Πιο αναλυτικά:

Τετάρτη (09-03-2022)

Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (09-03-2022) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και τη Θράκης. Σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ θα χιονίσει στις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Πέμπτη (10-03-2022)

Την Πέμπτη (10-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, τις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και μέχρι το απόγευμα τις πεδινές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Παρασκευή (11-03-2022) και Σαββατοκύριακο (12 και 13-03-2022)

Γ. Την Παρασκευή (11-03-2022) και το Σαββατοκύριακο (12 και 13-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

(Visited 1.001 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.