Καιρός: Διατηρείται το ισχυρό μελτέμι και σήμερα – Έντονη ζέστη με 34άρια το Σαββατοκύριακο

Newsroom
07/09/2022 00:23
 
 
 

 

Ενισχυμένο θα διατηρηθεί το μελτέμι στο Αιγαίο και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, με την έντασή του να φτάνει τα 7-8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη (07-09-2022), με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 28 με 30 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό πρόσκαιρα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη τιμή της 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπουν για τις επόμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ.

Αναλυτικότερα:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 08-09-22
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά τους 32 με 34 ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-09-22
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-09-22
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-09-22 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-09-22
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια κυρίως τη Δευτέρα.

(Visited 418 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*