Κακοκαιρία «EVA»: Με κεραυνούς και μεγάλα ύψη βροχής θα «χτυπήσει» και τις Κυκλάδες – Live η πορεία της κακοκαιρίας

βροχές καταιγίδες
Newsroom
05/11/2022 21:25
 
 
 

 

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη χώρα μας την Κυριακή (06-11-22) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ που είναι σε ισχύ. Η κακοκαιρία «EVA» θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες
ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Συγκεκριμένα την Κυριακή (06-11-2022) σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου μέχρι το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες από το πρωί και στην περιοχή Σάμου-Ικαρίας και στα Δωδεκάνησα από νωρίς το απόγευμα. Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Η «EVA» θα επισκεφτεί τις Κυκλάδες από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής όπου αναμένεται να εκδηλωθούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η κακοκαιρία θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες (αιφνιδιαστικά και με μεγάλη ορμή βροχή) και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Αναλυτικότερα ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Κυριακή

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στη δυτική Κρήτη θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Λιμεναρχεία Σύρου και Νάξου: Λήψη αυξημένων μέτρων

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, γεγονός οι Λιμενικές Αρχές της Σύρου και Νάξου προχώρησαν στην ανακοίνωση λήψης αυξημένων μέτρων.

Αποδέκτες των ανακοινώσεων είναι οι Αλιευτικοί Σύλλογοι, οι οποίοι οφείλουν να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων μελών τους, ενώ και οι τοπικές αρχές πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής ενεργειών, εφόσον απαιτηθεί.

Live η πορεία της κακοκαιρίας «EVA»

(Visited 565 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*