Καιρός: Έρχεται «θερμή εισβολή» από τα μέσα της εβδομάδας (video)

Newsroom
13/12/2022 23:44
 
 
 

 

Άνοδος της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή αναμένονται από τα μέσα τις εβδομάδας και έπειτα σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Κεντρική Μεσόγειο από τα μέσα της εβδομάδας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα και την άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές αρκετά πάνω από τις συνήθεις για την εποχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα γίνει αισθητή από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν έως και την Κυριακή (18/12).

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής σε ύψος 1500 μέτρων έως το βράδυ της Δευτέρας 19/12. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη.

Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος κ.λπ.

Ο καιρός την Τετάρτη στις Κυκλάδες

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στη νότια Κρήτη δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 116 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.