Χειμωνιάτικος παραμένει ο καιρός και την Τετάρτη – Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Newsroom
20/12/2022 23:43
 
 
 

 

Χειμωνιάτικος θα παραμείνει ο καιρός την Τετάρτη (21-12-2022). Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές, αλλά και παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και με σταδιακή βελτίωση στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Τετάρτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-12-2022
Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα βόρεια θα φθάσει τους 12 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡOΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-12-2022
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές ώρες.

ΠΡOΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-12-2022 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα νότια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-12-2022 (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-12-2022
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Visited 116 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*