Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί νοτιάδες

Newsroom
17/01/2023 00:24
 
 
 

 

Στα «κόκκινα» επιστρέφει την Τρίτη (17/1) ο υδράργυρος που τις τελευταίες μέρες είχε πέσει αισθητά δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο χειμώνας ήρθε καθυστερημένα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 17/1, σύμφωνα με το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, στα δυτικά 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Ωστόσο η ΕΜΥ τη Δευτέρα το βράδυ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, που από τη νύχτα στο κεντρικό Αιγαίο, θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7-8 μποφόρ. Το Λιμεναρχείο Νάξου με ανακοίνωση του εφιστά την προσοχή των κατόχων αλιευτικών σκαφών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι Αλιευτικοί Σύλλογοι θα πρέπει να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να μην υπάρξει πρόβλημα με τα σκάφη τους.

Επίσης καλεί το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Λιμενικό Ταμείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκονται σε ετοιμότητα για παροχή συνδρομής ενεργειών εφόσον χρειαστεί.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Τρίτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-01-2023
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και την κεντρική Στερεά, τη δυτική Πελοπόνησσο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά και τα νότια και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-01-2023
Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική νησιωτική χώρα με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά πελάγη 8 μποφόρ, με εξασθένηση στο Ιόνιο από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-01-2023
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-01-2023
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην ανατολική χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-01-2023
Στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Visited 119 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*