Καιρός – Πώς θα κάνουμε Πάσχα: Δείτε την αναλυτική πρόγνωση

Newsroom
12/04/2023 09:16
 
 
 

 

Άστατος θα είναι ο καιρός έως την Κυριακή του Πάσχα με τις σημαντικότερες βροχές και καταιγίδες την Μεγάλη Παρασκευή καθώς και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Βροχές την Μεγάλη Παρασκευή και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπει και η ΕΜΥ.

Σήμερα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά, ενώ με καλό καιρό και τον υδράργυρο στους 22 βαθμούς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς την Μεγάλη Πέμπτη.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο έως και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα

Σε ότι αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται σταδιακή άνοδος έως και την Μ. Παρασκευή ενώ το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα σημειωθεί μικρή πτώση. Τέλος, δυτικοί έως βόρειοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη έως την Μ. Τετάρτη ενώ από την Πέμπτη θα στραφούν σε νότιους έως δυτικούς ίδιας έντασης.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, ιδιαιτέρα στα βόρεια και στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου το μεσημέρι και απόγευμα. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 20, στη Θεσσαλία από 8 έως 23, στην Ήπειρο από 4 έως 18, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 6 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 19, στις Κυκλάδες από 9 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές και από το μεσημέρι κι έπειτα από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι θα αυξηθούν και κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες έως 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στην Κρήτη τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα θα σταματήσουν
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τις βραδινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά μέχρι το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ανατολικά και νότια πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα δυτικά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 

Νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν στο Αιγαίο και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από νότιες, 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Προς το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ενώ στο ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Visited 213 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*