Καιρός: Εβδομάδα με 40αρια ξεκινάει από σήμερα

Newsroom
21/08/2023 09:35
 
 
 

 

Εβδομάδα «φωτιά» με την κατάσταση να θυμίζει τις συνθήκες του καύσωνα που έπληξαν τη χώρα μας τον Ιούλιο έρχεται καθώς μέχρι την επόμενη Κυριακή η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά, εξαιτίας μίας θερμής εισβολής που θα έχει σαν αποτέλεσμα ο «υδράργυρος» τοπικά να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο από σήμερα , Δευτέρα αναμένονται αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα σήμερα που θα διαρκέσουν όλη την εβδομάδα.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά, στους 39 -40 βαθμούς στα βόρεια, στους 37 – 38 βαθμούς στις ανατολικέ ηπειρωτικές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα είναι στους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου στα νότια νησιωτικά τμήματα. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο σήμερα Δευτέρα θα δούμε το πρώτο 39αρι στη δυτική Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, το μελτέμι στο Αιγαίο θα συνεχίσει με ένταση στα κεντρικά και βόρεια τμήματα έως την Παρασκευή στα 6 με 7 μποφόρ. Μάλιστα Τρίτη με Πέμπτη θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, σε περιοχές όπου το μελτέμι δεν φτάνει κυρίως στη δυτική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία.

«Τις επόμενες ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη, θα έχουμε και 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα. Θα έχουμε δηλαδή δροσιά στις Κυκλάδες αλλά 38-40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά» είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα κατά τις επόμενες 10 ημέρες. Αιτία θα είναι η εμμονή θερμών αερίων μαζών επάνω από την Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με την απουσία σημαντικών φαινομένων. Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα δεδομένα οι εν λόγω αέριες μάζες θα είναι 2 έως 5 °C θερμότερες των κανονικών για την εποχή.

Συνολικά λοιπόν, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σταδιακά κατά τις επόμενες ημέρες και παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, παρουσιάζοντας φυσικά μικρές διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα αλλά και μεταξύ των διαφορετικών περιοχών της χώρας. Με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, η θερμοκρασία από τη Δευτέρα 21/08 θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τοπικά τους 40 °C. Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως η ελάχιστη θα πέφτει κάτω από τους 27-29 °C με εξαίρεση κυρίως τα αστικά κέντρα όπου το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας θα κρατά τις ελάχιστες θερμοκρασίες μεταξύ 27 και 29 °C.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-08-2023
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 7
μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες παροδικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 139 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*