Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Newsroom
23/09/2023 04:23
 
 
 

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Δεδομένου ότι μεσολαβούν πάνω από δύο εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Μαρουσάκης: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο της κακοκαιρίας

Η μεταβολή του καιρού ουσιαστικά αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

«Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα μπει μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται και θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη – Πέμπτη», ανέφερε, τονίζοντας πως «τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας».

Σε αυτή την κακοκαιρία, «φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel. Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή», ανέφερε ο Κλ. Μαρουσάκης.

«Και η Λαμία, αλλά και η Πελοπόννησος θέλουν προσοχή. Είναι πάλι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει σχετικά μεγάλα ύψη βροχής», κατέληξε.

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη

Μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αποφασίσθηκε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και Γιάννης Μπρατάκος καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας. Επιπλέον θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΓΕΕΘΑ, των Περιφερειών της χώρας, της ΚΕΔΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΜΥ, μετεωρολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 802 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*