Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί – Πού θα «χτυπήσουν»

Newsroom
17/10/2023 17:59
 
 
 

 

Χάλασε σήμερα ο καιρός, με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, από σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη 17-10-2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επηρεαστούν:

α. από τις μεσημβρινές ώρες η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.
β. από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.
γ. από αργά το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα εξασθενήσουν, αλλά πρόσκαιρα θα επηρεαστούν με έντονα φαινόμενα η Θεσσαλία και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.

Ο καιρός σε Κυκλάδες-Κρήτη την Τετάρτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην Κρήτη. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 848 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*