Καιρός: «Θερμή γλώσσα» φέρνει μίνι καλοκαίρι τις επόμενες ημέρες με 30άρια

Newsroom
19/10/2023 00:35
 
 
 

 

Βελτιωμένος καιρός, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες και αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια, αναμένεται την Πέμπτη (19/10).

Ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός το προσεχές διάστημα, με το… μίνι καλοκαίρι να κρατά μέχρι και του Αγίου Δημητρίου, όταν και θα εμφανιστούν περισσότερες βροχές στη χώρα, κυρίως στα δυτικά.

Σε γενικές γραμμές, το επόμενο διάστημα θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Η ζέστη αυτή θα παραμείνει μέχρι και τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά (ενδέχεται να φτάσει και τους 31°C στα νότια της χώρας).

Αιτία γι’ αυτό το φαινόμενο είναι η «θερμή γλώσσα» που θα «σκεπάσει» την περιοχή μας και θα φτάσει μέχρι και την Ουκρανία.

ΕΜΥ: Ο καιρός την Πέμπτη

Γενική πρόγνωση: Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και από τη νύχτα έως 6 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια, όπου θα φθάσει τους 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 401 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*