Καιρός: Και μετά την …άνοιξη ξεκινάει η κακοκαιρία με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους

Newsroom
13/12/2023 21:45
 
 
 

 

«Τσουχτερό» κρύο επιφυλάσσει ο καιρός για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς ακόμα και κάποιες περιοχές της Αττικής αναμένεται να δουν «μπόρες χιονιού», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3 Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, το Σάββατο 16/12 αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι ορεινές περιοχές της βόρειας Εύβοιας και της Μαγνησίας αναμένεται να δουν χιόνι πάνω από τα 800-900 μέτρα υψόμετρο.

Στη Μακεδονία τα φαινόμενα χιονιού θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, στην ορεινή Θεσσαλία και τη βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα, ενώ στην Πελοπόννησο πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο.

Ο πολύ κρύος βόρειος άνεμος αναμένεται να φέρει χιονοπτώσεις το Σάββατο και στην ορεινή Αττική και ειδικότερα, σε περιοχές που βρίσκονται πάνω από τα 700-800 μέτρα υψόμετρο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου.

Την Κυριακή 17/12 η θερμοκρασία θα βρίσκεται επίσης σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένονται «χιονάκια» πολύ τοπικού χαρακτήρα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, σε υψόμετρα άνω των 300-500 μέτρων.

Στη βόρεια – βορειοδυτική Στερεά, τη Φθιώτιδα και ίσως στην Ευρυτανία, οι χιονοπτώσεις ίσως είναι λίγο πιο αξιόλογες στις περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων.

Στην Κρήτη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλα υψόμετρα, κυρίως πάνω από τα 1.100 μέτρα.

Καιρός: Τρεις εποχές μέσα σε μόλις 3 ημέρες

Πριν, ωστόσο, τη «βουτιά» στον υδράργυρο το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μάλιστα, η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι νοτιάδες την Πέμπτη στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη την Πέμπτη, αλλά την Παρασκευή από τα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα και στα κεντρικά της χώρας. Ο καιρός, λοιπόν την Περασκευή (15/12) αναμένεται φθινοπωρινός.

Όπως προβλέπει και ος Παναγιώτη Γιαννόπουλος, το Σάββατο θα επιστρέψει ο χειμώνας με χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και κρύο τσουχτερό, με μονοψήφιες τιμές ακόμα και το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια.

Μάλιστα, το κρύο θα μείνει την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Από την Τρίτη μέχρι τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά. Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με ισχύ 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 319 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*