Καιρός: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Newsroom
20/12/2023 23:19
 
 
 

 

Μια σύντομη, όπως λένε οι μετεωρολόγοι, διαταραχή είναι υπεύθυνη για τις ισχυρές βροχές και τις έντονες καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα από τα δυτικά και θα συνεχιστούν μέχρι και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, επηρεάζοντας τα κεντρικά και τα νότια. Πρόκειται για ένα βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοδυτικό Ιόνιο, που, κινείται ανατολικά και προκαλεί αυτή την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού.

Μάλιστα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε και έκτακτο δελτίο καιρού σύμφωνα με το οποίο οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες προβλέπονται από σήμερα το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη νότια Κρήτη και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο. Ενώ από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και τις ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν από σήμερα το απόγευμα στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στο υπόλοιπο Αιγαίο και στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Από το μεσημέρι της Πέμπτης οι βροχές θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν.

Καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων θα σημειωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα της Πέμπτης θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο άστατος καιρός των τελευταίων ωρών θα μεταφερθεί ανατολικότερα, επηρεάζοντας κατά βάση τα κεντρικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από τις βραδινές ώρες προς το ξημέρωμα της Πέμπτης.

Το πρωί της Πέμπτης βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και στα νότια, και θα είναι πιο έντονες στα νοτιοανατολικά. Τις απογευματινές ώρες θα παραμείνουν κάποιες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί στα Δωδεκάνησα, όπου δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα έχουμε ανέμους πάνω από 4 με 5 -τοπικά 6 και 7- μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε παγετό με θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε αρκετές ορεινές περιοχές, ενώ στους 7 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει στα πεδινά. Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Πέμπτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στη νότια Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στις ανατολικές Κυκλάδες, σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 234 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*