Ζεστός ο καιρός και την Πρωτοχρονιά

Newsroom
27/12/2023 12:11
 
 
 

 

Καιρός που μόνο Πρωτοχρονιά δεν θα θυμίζει θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες με το σκηνικό να παραπέμπει περισσότερο σε Πάσχα με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θα φτάνουν ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα είναι ήπιος με κάποιες πρωινές ομίχλες ενώ από την Πέμπτη οι άνεμοι θα γυρίζουν σε βοριάδες και έτσι θα έχουμε υποχώρηση της υγρασίας και αύξηση της θερμοκρασίας.

Από το Σάββατο ένα σύστημα θα προκαλέσει αραιή συννεφιά και κάποιες κατά τόπους βροχές, οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι ικανές να χαλάσουν τα σχέδια των εκδρομέων. Ένα πιο έντονο σύστημα ίσως μας απασχολήσει από τις 3 με 4 Ιανουαρίου με τις προβλέψεις να μην είναι ακόμη τόσο αξιόπιστες.

Κατά τον κ.Γιαννόπουλο ο χειμώνας δεν έχει έρθει στη χώρα μας ακόμα καθώς οι τιμές που καταγράφουν οι σταθμοί της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου δείχνουν ότι ο φετινός Δεκέμβριος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός των τελευταίων 150 ετών στη χώρα μας, δείχνοντας σε όλους μας ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ.

O καιρός σήμερα Τετάρτη 27/12
Στο Αιγαίο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και ενδεχομένως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 16, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 2 έως 16-17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17-19, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με ίδιες εντάσεις. Βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 3-4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη σήμερα Τετάρτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Μεταβητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 184 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*